Реклама / Ads
3| 4505 |16.01.2019 НОВИНИ

Ивайло Калфин: Несериозно е да молим ЕС да ни защити интересите след Брекзит

.
Ивайло Калфин
Несериозно е да молим ЕС да ни защити интересите след Брекзит. До сега трябваше да има човек, който да отговаря за всеки един аспект и да е наясно с всички детайли, резултати и последствия.
 

Това заяви бившият външен министър Ивайло Калфин пред бТВ.

 

Никога британски парламент не е гласувал с толкова гласа "против" .„Очакваше се Тереза Мей да загуби гласуването за сделката за брекзит, но никой не очакваше да е с такъв голям резултат. Това е най-големият провал, откакто е измислен британският парламент, никога премиер не е губил с 232 гласа разлика”, каза бившият външен министър Ивайло Калфин

 

Великобритания иска да излезе, от формална гледна точка, ако нищо не се случи март месец тя ще излезе от само себе си от ЕС, коментира Калфин.

 

След този вот няма как да се излезе със споразумение.  Всички, които искат да спрат Брекзит нямат достатъчно силни позиции. Няма голяма политическа партия, която да застане зад втори референдум.

 

Несериозно е да молим ЕС да ни защити интересите след  Брекзит. До сега трябваше да има човек, който да отговаря за всеки един аспект и да е наясно с всички детайли, резултати и последствия.

 

„Той трябваше да знае всички аспекти на излизането – от търговски отношение до правата на нашите граждани във Великобритания и правата на тези от Великобритания у нас. Един куп международни споразумения има. При брекзит без договаряне, не може да разчитаме, че ЕС ще реши наши двустранни проблеми. Не е късно да се излъчи такъв човек. Трябва да се случи максимално бързо. Вече в други страни се работи за сценарий без сделка”, коментира още той.

 

За протестите на българските шофьори Калфин коментира, че не е виждал никой министър да протестира пред Европейския парламент. Разговорите на министъра на транспорта в парламента са абсолютно безмислени, те за пред публиката, заяви още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5130 |08.01.2019 Ивайло Дичев: Недоволство без форма, без манифест и без партии – това е новото . 0| 4852 |07.01.2019 Фрогоко: 300 000 души празнуват Ивановден, сред тях отец Иван, Ивайло Христов, Иван Маджаров . 3| 4544 |20.12.2018 Радев подписа указа за новия главсек Ивайло Иванов . 5| 5876 |12.12.2018 Фрог позна: Ивайло Иванов става главсек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads