Реклама / Ads
13| 7421 |19.08.2011 НОВИНИ

Иван Чобанов забъркан в криминален инцидент

.
Името на ген. Иван Чобанов се оказа забъркано в криминален инцидент, случил се в нощта на 31 юли, когато 16-годишен младеж от квартал Михайлово на Банкя бил намушкан с нож в сърцето и по чудо оцелял след спешна сърдечна операция, съобщи бТВ.
 
Иван Миленков отива на купон в къщата на бившата си приятелка Симона в Михайлово, близо до Банкя. Там се скарал с момчета от компанията и си тръгнал. Минути по-късно е намушкан с нож в сърцето и порязан няколко пъти по врата. Твърди, че е нападнат от Иван Чобанов , който живеел в съседство, бил недоволен от шумния купон и си изкарал яда на него.

При сблъсъка момчето вижда лицето на нападателя си и по-късно го припознава като бившия шеф на контраразузнаването ген. Иван Чобанов. Същото потвърждава и бившата му приятелка.

Въпросният съсед, съименник на генерала няма нищо общо със службите и твърди, че няма нищо общо и с кървавия инцидент. Между двамата мъже известна прилика наистина има. Те са и приблизително на една и съща възраст.

Човекът отрича да е нападал някого с нож. Не признава и някога да се е представял като бившия контраразузнавач, нито да се е възползвал от съвпадението в имената, за да всява респект пред съседите си. Но именно заради страха от името много свидетели на инцидента са се отказали да разкажат какво са видели.

В кв. Михайлово името Чобанов всява респект от години. Стигнало се е дори до подписка срещу него.

Истинският генерал Иван Чобанов отрече да знае друг да се представя с неговото име, както и да е минавал около Банкя в нощта на нападението. От МВР обясниха, че по случая се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разпитани са над десет души.

Родителите на младото момче също са подведени, че нападението е извършено от именития генерал. Дори и след като разбират за съвпадението в имената, им е трудно да проумеят кое е истина и кое театър на абсурда.

Вариантите са два - или съседът Чобанов съзнателно се е възползвал от авторитета на своя прочут съименник, или просто страхът от човека с власт сам да си е свършил работата и му е осигурил завидната слава на недосегаем.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4938 |25.05.2011 Прокуратурата нищи инцидента пред джамията в София . 3| 6029 |15.04.2011 Пращат на прокурор полицай, забъркан в кучешки боеве . 38| 5552 |04.04.2011 Син на царски екс зам.- министър забъркан в далавери с дрога . 6| 6014 |25.02.2011 Трактора и Галеви забъркани в отвличанията на "Наглите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads