Реклама / Ads
38| 27591 |10.07.2020 НОВИНИ

Иван Гешев: Повдигаме обвинения срещу министър Боил Банов. Най-сериозната мафия е политическата

.
Иван Гешев
Ще си свършим работата. Ще бъдат повдигнати обвинения срещу министър Боил Банов. Това е свързано с изграждането на небостъргач в близост до паметник на културата
 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев в пряко включване от кабинета му на живо за интервю на Нова телевизия.

 

"Няма да подавам оставка, защото си върша работата. Няма недосегаеми, има обвинени министри и олигарси. Който върви по криви пътища - ще падне рязко. Няма проблем да влезем и в Министерски съвет, стига да има доказателства за това. Ако някой си мисли, че у нас има кралско семейство и династия, то много се е объркал. Единственият човек, който не може да бъде разследван, е президентът, докато не се произнесе Конституционният съд",  заяви още Иван Гешев.

 

"Най-сериозната мафия е политическата. Не се съобразяват действията на прокуратурата с действията на политиците. Какво говорят политиците няма значение. Истината е, че българската прокуратура работи по безпрецедентен начин. Независимо дали става дума за висши полицейски служители или човек с никнейм Черепа. Нашата работа е да си вършим работата и няма да се съобразяваме с българските политици и олигарси. Ние ще прекъснем връзката между тях, защото тя ни държи в бедност и в нищета", каза още той.

 

По думите му разрешенията за претърсване на Президентството са от неделя.

 

"Всеки трябва да си прецени дали е нормално това да се случва - да получаваш неподписано решение на съдия, дали е правилно да лобираш, дали е правилно да се оказва друга логистична помощ, дали е правилно да имаш в чантата документи с гриф "секретно", коментира разпространените от прокуратурата информации за разследванията, които се водят.

 

"Не е правилно да се нарушава законът. Докато аз съм прокурор, това няма да се случва", отсече още той.

 

На въпрос дали ще има обвинения Гешев заяви, че това се прави по преценка на наблюдаващия прокурор.

 

Що се отнася до действията на президента вчера по време на протестите, Гешев заяви, че те са тъжни. "Той се нареди сред хората, които атакуват прокуратурата, това е линия, поставена от Иван Костов. Той може да прави каквото реши, негова преценка е.", смята Гешев.

 

На въпрос за доказателствата срещу Бобоков той заяви, че няма да ги коментира, защото това са в компетенциите на наблюдаващия прокурор. „Обвиняемият Бобоков трябва да отговори на други въпроси, а именно защо са заровени хиляди тонове боклуци. Има такива заровени боклуци до Червен бряг, до Кремиковци.“, заяви главния прокурор.

 

"Прокуратурата ще поеме своята лична отговорност за борбата с престъпността, защото ние знаем, че това е в името на нашите деца и на нашето бъдеще. Тази страница на безнаказаност и на недосегаемост трябва да се затвори и България да бъде отново силна", отговори Гешев на въпрос дали прокуратурата се използва за политически репресии.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 10583 |09.07.2020 Христо Иванов: Ние сме готови и сме тук, за да кажем: Оставка, мутро! . 4| 4259 |09.07.2020 170 г. от рождението на Иван Вазов . 20| 5448 |09.07.2020 Иван Гешев за Хр. Иванов: Това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин. Опитва да установи работническо-селска власт . 6| 5336 |09.07.2020 Десислава Иванчева: Тази присъда е пародия. Накрая ще се окаже, че аз съм давала подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads