Реклама / Ads
17| 5259 |12.12.2014 НОВИНИ

Иванов: ВСС да признаят, че са си затваряли очите

.
Министърът на правосъдието Христо Иванов
Имаме много сериозен проблем във ВСС със случайното разпределение на делата. Много е важно да предприемем бързи и адекватни действия. Надявам се, че ВСС започва да работи, за да се установят реалностите.
 
Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов в сутрешния блок на бТВ. Към днешна дата нямам обяснение защо има нередности по разпределението на делото с КТБ. Следва втора проверка. Изглежда ми, че се натиска копчето, докато не излезе правилният резултат. Действията към момента сочат, че има опит да се замаже положението, действа се хаотично. Сега има активност, но дали тя ще доведе до резултати за мен е под съмнение, посочи министърът.

Знае се от април 2013 г., че има проблеми със софтуера за разпределение на делата. Не мога да си обясня кой има интерес от манипулацията на софтуера на съдебната система. Софтуерът не е защитен и не е мислен да бъде защитен. Хората, които са отговаряли за това, носят своята отговорност. ВСС сега трябва да го признаят. Важно е да има поемане на отговорност, категоричен беше Иванов.

Този софтуер е внедрен по препоръки на ЕК като предприсъединителна мярка и като гаранция срещу корупция. В момента в страната ни има експертна мисия на ЕК, която подготвя следващия доклад за страната ни. От този доклад зависи дали ще бъдем приети в Шенген. Отговорността ни е много голяма. Ако отново видим замазване на фактите от страна на ВСС, това ще бъде достойно за съжаление, посочи министър Иванов.

Трябва да бъде предварително невъзможно да се определи кое дело при кой съдия ще отиде, смята Иванов. Той за пореден път призова ВСС да осъзнае сериозността на проблема и да реши как ще има в най-скоро време сигурност по разпределрението на делата. Правосъдният министър предупреди, че ако ВСС не вземат спешни мерки за подмяна на софтуера си, ще се наложи Министерството на правосъдието да разработи нов, който да им предостави за ползване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5010 |07.12.2014 Христо Иванов: Страх ме е, че няма да свърша нищо . 77| 9677 |06.12.2014 Иван Иванов: Строители на „Южен поток” са Пеевски и Тимченко . 9| 4167 |04.12.2014 Иван Иванов: Южен поток е силно корупционен проект . 17| 4999 |02.12.2014 Проф. Д. Иванов: Спасението е окрупняваща реформа на службите за сигурност и МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads