Реклама / Ads
5| 5446 |11.03.2013 НОВИНИ

Изненада - Плевнелиев обявява служебния кабинет утре

.
Президентът Росен Плевнелиев обявява изненадващо правителството във вторник, а не както бе казал по-рано - в сряда, съобщиха от екипа му. Причините за това са многобройните спекулации с имена, които самият Плевнелиев нарече “отстрел на кандидатите”.
 

Бъдещият премиер вече е определен, той е приел и по всяка вероятност няма да е нито един от тези, за които се спекулираше.

Росен Плевнелиев ще си внесе служебен премиер от чужбина, пише "Стандарт". Новият стопанин на "Дондуков" 1 ще е мъж, икономист без политическа принадлежност. Той работи от няколко години в чужбина и е добре познат и приет от Брюксел, доверили запознати. В момента заема държавен пост в европейска държава и е прехвърлил Христовата възраст.

Експерти веднага лансираха името на Ради Найденов, който в момента е на мисия в Берлин. Той е добре приет от хората на канцлера Ангела Меркел и е известен като професионалист в дипломатическите среди. Той е завършил "Международни отношения" в УНСС. Другото име, което се завъртя, е на посланика ни в Румъния Александър Филипов, който работи във Външно от 2002 г. Преди това той е работил в Селскостопанска академия - София, където оглавявал отдел "Международни връзки и протокол". Бил е и в частния бизнес, като е въртял външна търговия.

Саша Безуханова, за която се твърдеше, че може да е премиер, споделила пред близки, че би могла да бъде икономически министър, но категорично не желае да оглави кабинета, пише 24 часа. Проф. Кирил Топалов - съветник на президента по въпросите на културата, най-вероятно ще седне в стола на Вежди Рашидов.

Бившият шеф на НОИ Йордан Христосков най-вероятно ще поеме социалното министерство, а новият шеф на фонд "Научни изследвания" проф. Пламен Мишев от УНСС - земеделието.

70 бивши шампиони и представители на спортни федерации пък ще внесат утре подписка на "Дондуков" 2 с предложение Васил Иванов-Лучано да стане спортен министър. Той бе на поста в кабинета на царя. Сред подписалите са първият български олимпийски медалист Борис Георгиев-Моката, двукратните олимпийски шампиони Нораир Нурикян и проф. Петър Киров, волейболната легенда Димитър Златанов, олимпийските шампионки по гребане Сийка Келбечева и Стойка Груйчева.

Сега, когато сме “в светлината на прожекторите” на цяла Европа, отговорът е с действията си да покажем демократичната си култура и готови ли сме за промяна към по-добро. Това обяви президентът Росен Плевнелиев във Виена вчера, където участва в дискусията “Какво държи Европа заедно”.

“Ако преминем по един достоен начин през ситуацията, в която се намираме, България ще бъде големият победител”, коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5987 |09.03.2013 П. Стоянов: Съхранете президента Плевнелиев! . 108| 8011 |08.03.2013 Прокопиев и Плевнелиев били съседи по вили . 24| 5783 |08.03.2013 Политолози и журналисти: Плевнелиев има златен шанс в момента . 21| 5356 |07.03.2013 Журналист: Искаме Плевнелиев да наругае Борисов, това е опасно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads