Реклама / Ads
20| 5656 |08.11.2013 НОВИНИ

В. Жаблянов: Прокуратурата не се съобразява със силните на деня

.
Валери Жаблянов Източник: БНТ
Срастване между власт и политика има в цял свят, нека да не се заблуждаваме, че това става само в България. Осъждането и дамгосването би следвало да е патент на друго време.
 

Това коментира депутатът от „Коалиция за България” Валери Жаблянов в „Панорама” по БНТ. Според него случаят с Христо Бисеров няма да се превърне в криза. Бисеров беше много противоречива личност в годините на прехода. Според Жаблянов това няма и да бъде последният случай.

Единственото голямо постижение на прехода беше разделянето на властите. Прокуратурата в последните месеци показва, че не се съобразява със силните на деня, заяви червеният депутат.

Моделът на управление, който се наложи по време на прехода, е несправедлив, свързан с незаконно натрупване на богатство. Справедливост обаче не може да се въдвори както се опитаха ГЕРБ, които централизираха властта.

Когато в парламентарна република зам. – председателят на парламента, шеф на правната комисия и един от първите от управляваща партия, анонимно изчезва от политическата сцена, трябва да започнем да си задаваме тепърва въпроси. Как изглежда парламентарната ни власт пред нашите партньори, заяви бившия председател на парламента Цецка Цачева.

Браво на прокуратурата за навременната реакция, поздрави съдебната ни власт депутатът от „Атака” Десислав Чуколов. В същото време обаче питаме къде е прокуратурата относно имотите на президента Росен Плевнелиев. Не трябва да се мери с двоен аршин.

Г-н Бисеров бе много силен, когато се е разграбвала държавата. Той е сивият кардинал на СДС. Нека веднъж за винаги нещата да си дойдат по местата, смята още зам.-председателят на "Атака". Той очаква да чуе кога Бисеров е натрупал тези пари, и дали това не е по време на участието му в СДС.

По думите на Цачева на българското общество се дължи обяснение за това откъде са тези суми. Управляващото мнозинство трябва да се изправи и да даде обяснение, смята още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4898 |08.11.2013 Сезираха прокуратурата за бежанския лагер в Харманли . 22| 6350 |07.11.2013 Корман Исмаилов: Вече не се съобразяват с Доган . 31| 5332 |07.11.2013 Има сигнал от ДАНС в прокуратурата за Бисеров . 9| 4994 |06.11.2013 Докладът за "Авиоотряд 28" отива в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads