Реклама / Ads
5| 4126 |11.05.2008 НОВИНИ

Жълтите отцепници вече имат своя партия

.
Бившият военен министър Николай Свинаров беше избран единодушно и с явно гласуване за председател на политическа партия “Българска нова демокрация” на учредителния й конгрес днес в НДК в столицата.
 

Други кандидатури не бяха предложени за поста.

„Събрали сме се, защото знаем какво искаме и как да го направим. Надявам се, че не като лидерска партия, а всички заедно ще отстояваме ценностите, които днес приехме", обяви Свинаров след избирането си.

Делегатите излъчиха и 16-членен Централен изпълнителен съвет. В него влизат депутатите Валентин Милтенов, Борислав Ралчев, Петя Гегова, Лидия Шулева, Владимир Дончев, Бойко Боев, Борислав Великов, Ваня Цветкова, Пламен Панайотов и Кръстанка Шаклиян. Освен тях членове на ръководния орган са още Светлин Лисичков, Христо Христов, Румяна Ранкова, Стефан Минков, Веселин Николов и Камелия Мирчев-Димитрова. Централният изпълнителен съвет ще избере трима зам.-председатели на партията и организационен секретар.

Преди това около 700-те делегати, учредители на партията, приеха устава й с пълно единодушие. Известен смут в залата предизвика проектът за емблема на формацията, заради присъствието на червения цвят в него. Депутатът Илко Димитров успокои аудиторията като обясни, че четирилистната детелина с бял, зелен и червен цвят символизира българския национален флаг. Беше решено също членският внос да бъде по 1 лев на месец.

Новоучредената партия БНД прие и декларация за основните си принципи и ценности. В нея се казва, че БНД е нов политически проект, създаден заради принципи, а не заради отделни личности. Водеща сила в работата на БНД ще бъде стремежът на всички българи за по-добър живот за тях и техните семейства, за развитието на България като модерна европейска държава, пише още в документа.

Партията ще прилага дясно-центристките принципи. БНД залага на развитието на отделната личност и на развитието на всяка отделна част от страната.

Учредителният конгрес започна с изказване на Борислав Ралчев, който е председател на ПГ на БНД. Форумът беше уважен от представители на десницата. Сред гостите бяха Стефан Софиянски, Анастия Мозер и Елеонора Николова. Бившите съпартийци на новодемократите от НДСВ не бяха поканени.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4933 |17.04.2008 Партия "Атака" стана на 3 години . 7| 4928 |07.02.2008 ГЕРБ влезе в семейството на Европейската народна партия . 7| 6092 |03.02.2008 Лидия Шулева става лидер на най-новата партия „Българска нова демокрация”? . 2| 5640 |30.01.2008 НДСВ си „прибра” от отцепниците пет зам.-шефски места в комисии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads