Реклама / Ads
8| 4335 |17.03.2015 НОВИНИ

Жельо Бойчев: Управляващите обслужват корпоративни интереси в енергетиката

.
Жельо Бойчев
„Не очаквам от управляващите решаване на проблемите в енергетиката, защото вече имаха тази възможност с първия кабинет „Борисов”. Те ще продължат да обслужват големите корпоративни интереси в икономиката и енергетиката”. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев.
 
Според него причината българската енергетика да е в това състояние е липсвалата дълги години стратегия за управление на сектора. Той подчерта, че години наред средствата, които са се заделяли за енергетика и приеманите от дружествата планове не са изпълнявани.  По думите на депутата това са причините в XXI век повече от 10 дни много населени места да няма електричество. Бойчев припомни, че  от  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са искали изслушване на вицепремиера Кунева и министъра на енергетиката, енергийните дружества, за да се види как работи държавата и каква е координацията между държавните институции. Той обясни, че по време на изслушването в комисия от ляво са поискали да бъде представена информация за размера на инвестициите, които ЕРП-тата отчитат, анализ на авариите и щетите от тях от всички енергийни дружества и колко пари са похарчени за почистването на трасетата.
 
Жельо Бойчев припомни, че при тежката ситуация с наводненията преди няколко месеца от левицата са поставили въпроса със справянето с подобни ситуации и управляващите са обещали нов закон за водите, какъвто още няма.
 

На въпрос как могат потребители на електроенергия, останали толкова дълго време без ток, да потърсят своите права, Бойчев припомни, че от левицата са внесли предложение при промяната на закона за енергетиката, с която хората да имат възможност да направят това при некачествено предоставена услуга и ако има прекъсване на подаването на електроенергия. Бойчев обаче заяви, че това предложение е било отхвърлено от управляващите. „Ние ще настояваме и за отговор на въпроса как ще бъдат компенсирани тези хора, които повече от седмица нямаха ток”, категоричен бе той. Депутатът коментира, че социалистите нееднократно са заявявали своята позиция, за повече регулация и контрол в такъв тип сектори, които са монополисти. Той заяви, че правителството на Орешарски е започнало стъпки към стабилизирането на енергийната система. „От БСП ще настояваме за цялостен регулаторен одит, който ще включва и инвестиционните разходи”, заключи Жельо Бойчев.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4584 |26.02.2015 Жельо Бойчев: Оставката на Първанов- заради грубата грешка на АБВ . 13| 4343 |25.02.2015 Жельо Бойчев: Видя се кои ще носят отговорност за дълга . 33| 5407 |16.02.2015 А. Стефанов за Фрог: Стоте дни бяха идеологически круиз за управляващите . 10| 4467 |12.02.2015 Манолова: Управляващите овладяват всички силови структури

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads