Реклама / Ads
0| 4430 |06.10.2009 НОВИНИ

Жена мъкне мъжа си в багажник през границата

.
Да се оставиш в лапите на жена си. Източник: МВР
На ГКПП – Капитан Андреево е задържана турска гражданка, опитала да прекара през границата съпруга си, укрит в автомобил, съобщават ченгетата.
 


Гранични полицаи задържаха на ГКПП – Капитан Андреево турска гражданка, направила опит да прекара незаконно с кола през границата съпруга си. На пункта пристигнал за влизане в страната лек автомобил “Форд” с френска регистрация. В него пътувала Ф.Т./35 г./, притежаваща карта за постоянно пребиваване във Франция. Колата била управлявана от 65-годишен турски гражданин, също с френска карта за постоянно пребиваване. При извършената проверка на автомобила граничните полицаи открили в багажника скрит мъж.

Извършен му е личен обиск, при който е открит международният му паспорт. Станало ясно, че това е турският гражданин А.К./33 г./. В дрехите му е намерен документ за брак между него и Ф. Т. По първоначална информация двамата сключили брак в края на юни тази година. Опитите на младоженеца да получи виза били неуспешни. Тогава решили да предприемат нелегалното пътуване до Франция, което А.К. да осъществи скрит в багажника. Тримата турски граждани са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.

През септември на ГКПП – Капитан Андреево, ГКПП – Лесово и ГКПП – Малко Търново са задържани девет души, укрити в леки автомобили. Опитите за този тип нелегално преминаване са особено характерни в края на активния туристически сезон, когато турски граждани, живеещи в страни от ЕС, при завръщането си от отпуск в Турция се опитват да изведат свои роднини незаконно в Западна Европа. На трите пункта през миналия месец са задържани също 17, направили опит да влязат нелегално в страната с фалшиви документи за самоличност и двама, използващи преотстъпени документи.

През септември на българо-турската граница извън зоните на ГКПП са констатирани 23 опита за нарушение, като са задържани 67 души. Нелегалните емигранти са основно граждани на страните Ирак, Иран, Палестина, Судан, Турция, Мароко и Алжир. Над 90 % от тях са без документи за самоличност.

През изминалия месец на трите гранични пункта с Турция са разкрити шест случая на трафик на коли. При вторичен контрол граничните полицаи са установили фалшиви пълномощни, фалшиви свидетелства за регистрация, пренабити номера на рама и двигател. Основно обекти на трафик са луксозни автомобили, предимно германско производство от типа на БМВ Х5, Ауди, Порше и Мерцедес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4968 |03.08.2009 Жена намушка приятеля си . 4| 5580 |30.07.2009 Парламентът излиза в (не)заслужена почивка . 7| 5160 |24.07.2009 Отвличат бизнесмен пред жена му . 4| 5146 |20.07.2009 Жена нападна трима с ножица, рани съдебно ченге

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads