Реклама / Ads
3| 5816 |12.08.2010 НОВИНИ

Жената на Културиста му стана адвокат, иска освобождаването му

.
Съпругата на Прокопи Прокопиев от “Наглите”, известен още като Поли Културиста, Габриела Христова се яви в качеството си на негов адвокат пред Софийския апелативен съд.
 

Липсата на достатъчно средства била причината да се отказажат от услугите на досегашния адвокат Анатол-Весел Луканов.

Пред съда Христова заяви, че всички обвинения срещу съпруга й се базират на манипулации в медиите и настоя той да бъде освободен от ареста. Тя поиска поне “домашен арест”, но в никакъв случаи да не остава зад решетките.

Апелативните съдии обаче не откликнаха на молбите на съпругата на Поли Културиста. Магистратите бяха категорчи, не има неоспорими доказателства за това, че Културиста е създател и ръководител на организирана престъпна група за отвличания, която активно е действала от 2007 до 2009 година.

Съдиите изтъкнаха още, че Прокопиев няма чисто съдебно минало, бил е осъден на 12 години затвор, но е пуснат предсрочно заради добро поведение, като е имал едногодишен изпитателен срок. Именно докато протичал този срок, Културиста организирал бандата за отвличания. Тези доказателства се потвърждават и от показанията на друг член от групата на “Наглите” Любомир Димитров – Любо Гребеца.

От съда изтъкнаха факта, че са открити отпечатъци и ДНК следи в къщите, където е държан отвлеченият син на Вилхем Крауз, както и този на Румен Гунински. Освен това свидетели са потвърдили, че точно Културиста е бил един от хората, наели къща в местността “Камбаните” край София, където са държани отвлечените. От доказателствата по делото е видно още, че групата за отвличания е реализирала близо 5 млн. лв. от откупите платени за жертвите си.

Припомняме, че в хода на полицейските акции “Наглите” и “Наглите 2”, проведени в края на декември 2009 г., бяха задържани общо 27 човека, 9 от тях в момента се намират в следствения арест. На свобода успя да излезе считаният за лидер на бандата Антон Петров – Хамстера, който плати 20 000 лева гаранция на 28 януари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5073 |06.08.2010 Пак шамар за МВР, жената на Димитров невинна . 4| 6645 |28.07.2010 Прокурори ще искат постоянен арест за жената на Валентин Димитров . 8| 6836 |27.07.2010 Арестуваха жената на Валентин Димитров за рекет . 14| 8689 |26.07.2010 И гласът на ДАНС Зоя Димитрова стана обвиняема

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads