Реклама / Ads
4| 7486 |15.12.2012 НОВИНИ

Жени иззеха бизнеса на мутрите

.
Организираните престъпни групи все по - често се оглавяват от жени. Дамите навлизат уверено в мръсния бизнес и според врели и кипели мутри те са по-безкомпромисни и жестоки от бившите босове, отчитат от МВР, пише "Всеки ден".
 

Няма област в която жените да не са се наместили - от трафика на хора и наркотици до данъчните престъпления. Тази година беше богата на задържани дами свързани с организираната престъпност. Знакови подземни босове разчитат все повече на жени в престъпния си бизнес, пише изданието.

На 27 ноември т.з. Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Основна роля в групата играела манекенката Ралица Любенова, която ръководила с желязна ръка група "колежки". Миската припадна в съдебната зала като чу, че остава в ареста за това, че е подбирала момичетата за секс, като ги принуждавала да се снимат голи в неприлични пози. После фотосите били представяни на клиенти, които си избирали момиче по каталог. Според манекенките Ралица не търпяла отказ, когато се обаждала на някои от тях, че вечерта трябва да обслужат поредния клиент. 23-годишната русенка набрала достатъчно опит във вербуването и въртенето на бардак, за да може след време самостоятелно да работи, пише вестникът.

Нашенките освен с красотата си се прославиха по света и с наркотрафик и пране на пари. Само за няколко месеца антимафиотите съвместно с американската ДЕА задържаха българи, оглавявали престъпни групи. На 1 декември 2012 35-годишна жена бе арестувана за пране на пари чрез продажба на лекарства в САЩ. Гергана Червенкова получавала заявки в интернет сайт за медикаменти, които продавала в нарушение на американските  законите. По схемата са изпрани близо 5 милиона долара.

Най-много обвинения на дами са повдигнати обаче за организирани групи за пране на пари. В началото на декември бе обвинена Поля Пеева за ръководене на група, създадена за извършване на данъчни престъпления чрез използване на истински документи и документи с невярно съдържание. По данни на МВР Пеева е нанесла щети на бюджета за 50 млн. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 5279 |07.12.2012 Борисов определи социалистите като "накокържени" . 17| 5100 |21.11.2012 НЦИОМ: Привържениците на ядрената енергетика са повече . 2| 5845 |11.11.2012 Свети Мина закриля семейството и жените . 1| 4858 |05.11.2012 Китай ще продължи да насърчава бизнеса си да инвестира в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads