Реклама / Ads
20| 7431 |17.06.2014 НОВИНИ

Кадиев: Няма време

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
5.6% ръст на икономиката, външният дълг е 16% от БВП, бюджетен дефицит от 2%. Мислите, че е България? Не, това е Ирак. При всичките си проблеми, все пак успява да прави сериозен ръст години наред.
 

Това пише Георги Кадиев в социалната мрежа и сравнява цифрите с тези у нас, за да стигне накрая до извода, че няма време за губене и затова днес на КСНС трябва да станат ясни датите на изборите и на оставката.

Сега нека погледнем България. Среден ръст под 1% за последните 6 години, външен дълг около 23% от БВП, дефицит вероятно ще надмине 2%, освен ако не замразят заплати, пенсии и бонуси.

Парализирани публични системи, липсващи институции, заплахи за убийства, корумпирани политици.

Само за няколко месеца България се върна в началото на 90-е години. Унищожаваме икономиката си ден след ден - с корупция, политици - пионки, слабо правителство. Продават ни ГЕРБ като най-малкото зло, а те всъщност са от големите злини, пише Кадиев.

От икономиката по-важно няма. Пази банковата си система, пази институциите, помагай на бизнеса. Той създава работни места, не държавата. Бъди привлекателен за инвеститорите, бъди предвидим.

Правителството на Орешарски е пълен провал. Безхарактерност, безидейност, никакви реформи.

Когато бях студент в Харвард, дойде президентът на Коста Рика. Разказа как 6 месеца убеждавал всяка сутрин президента на Интел да инвестира в страната. Ден след ден след ден след ден. Днес този завод произвежда 5% от БВП на Коста Рика и е 20 % от износа им.

Или гледайте "Принцесата на Монако", върви по кината в момента. Ще видите каква страна е Монако през 1962 - с 95 % от приходите си от данък хазарт. И каква е днес- с 3 % от данък хазарт и голям друг бизнес.

Това са огромни структурни реформи. Изискват време, воля и политици.
Надявам се днешното заседание на КСНС да даде ясна времева перспектива как се развива ситуацията: кога се подава оставка от МС, кога се разпуска парламента, кога са изборите. НЯМА ВРЕМЕ.

Трябва да излезем от настоящата агония на връщане с 20 години назад. И да продължим напред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5455 |16.06.2014 Р. Гечев: Конфликтът Пеевски-Василев няма общо с "Южен поток" . 36| 5143 |16.06.2014 Пеевски: Убийците ми нямаше да са на свобода, ако бях приятел на съдебната власт . 8| 6924 |16.06.2014 Адвокат Хаджигенов:Няма опит за убийство на Пеевски . 30| 4831 |14.06.2014 Чобанов: Няма дупка в бюджета от 10 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads