Реклама / Ads
1| 5392 |19.06.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Вчерашната буря ”Фандъкова” отнесе видимите резултати на управляващите в София

.
”Вчерашната буря ”Фандъкова” отнесе видимите резултати на управляващите в София”. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов на пресконференция по повод проливния дъжд в понеделник привечер.
 

Едночасовият обилен валеж наводни обектите, които са гордост за управлението на ГЕРБ в столицата - метростанциите, ремонтираните подлези, НДК и улиците и булевардите в централната част на София. Председателят на групата на социалистите в СОС показа пред журналистите снимки на наводнените обекти, правени от граждани и споделени в социалните мрежи.

 

"След като ни осигуриха възможност да плуваме с гумени лодки по "Цариградско шосе", а после дъждовни капки като куршуми пробиха настилката на ремонтирания булевард "Черни връх", сега бурята "Фандъкова" превърна София във Венеция, припомни Калоян Паргов. - За поредна година ставаме свидетели на управленската немощ на ГЕРБ в града ни. Слава Богу, че няма жертви!

 

След всичко това, кметът днес говори какво предстои да бъде направено. Добре познатият кризисен пиар, който омаловажава случилото се, замита го под килима и обещава светло бъдеще. Категорично заявявам, че градът ни няма как да бъде управляван с пиар и с формални планове за реакция при бедствия и аварии. Затова настояваме за извънредна сесия на СОС. На нея кметът да обясни как Столична община осигурява превенция на гражданите срещу подобни явления. Защото по официални данни на метеоролозите, бурята в понеделник вечерта не е била нещо необичайно. Ако не докаже, че наистина може да управлява града, да се оттегли и да ни освободи от собствената си буря! Да остави софиянци да си намерят истински кмет, който да се грижи за тях и проблемите им".

 

Калоян Паргов добави, че на извънредната сесия ще настоява кметът да назове ясно и конкретно кой каква отговорност носи за наводненията в понеделник. "Искаме да знаем колко са екипите за действие в кризисни ситуации, какви средства са заделени, как уведомяват населението за бедствие. Настояваме да извадят всички планове за действие при бедствия и аварии, заяви той. - Искаме ревизия на ремонтите. Защото не може милиони да бъдат инвестирани в ремонти и ремонти на ремонтите, а при първия по-силен дъжд обектът да протече, както се случи с НДК, с метростанцията на НДК, на Сердика и на останалите места".

 

Друг голям проблем, който посочи Калоян Паргов, са шахтите и канализацията на София, които не са чистени редовно и водят до гейзери, като бликналите на централните булеварди в понеделник при проливния дъжд. "В София има 35 000 дъждовни шахти. От тях 854 са проверени, а 229 от тях са с предписания и актове за поправяне, каза той. - Отговорността за почистването им е поделена между концесионерите. Затова настоявам фирма "Титан" това лято да си свърши работата, за която получава предостатъчно средства, и да ги почисти от кал и боклуци. А "Софийска вода" да се погрижи за каналите, вместо всяка година да настоява за увеличение на цената на водата на гражданите”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4494 |16.06.2018 Калоян Паргов: Целта на БСП тази година е да повиши доверието и рейтинга си . 1| 5024 |15.06.2018 Калоян Паргов: Бронзовата къща е скъп и срамен паметник на глупостта, Чобанов и Едрева да подадат оставки! . 1| 5086 |14.06.2018 Калоян Паргов: Доволен съм, че каузата за децата със специални дарби обедини управляващи и опозиция . 4| 4654 |13.06.2018 Калоян Паргов: Политиката на управляващите в СО е печалбарство, а не решаване на проблемите с паркирането в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads