Реклама / Ads
26| 5609 |27.07.2011 НОВИНИ

Камата стана консул в Испания

.
Христо Стоичков
Мотивите за решението на МС са, че Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята и се ползва с авторитет и доверие в Каталуния.
 

Христо Стоичков е назначен за почетен консул на Република България в Кралство Испания, със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ автономните области Каталуния и Арагон с решение на МС.

Мотивите за това са, че Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята и един от най-известните българи по света, много популярна личност не само в автономна област Каталуния, но и в цяла Испания, където се ползва с голямо уважение сред обществото. Подкрепата му е високо ценена и винаги търсена при организацията и реализацията на обществени или държавни актове.

В резултат на непрекъснато растящия брой наши сънародници, желаещи трайно или временно установяване на територията на автономна област Каталуния, и с цел подпомагане на бързото им интегриране, през 2008 г. бе учредена Българо-Каталунска асоциация за приятелство и сътрудничество „Свети Георги" в Барселона, на която Христо Стоичков бе избран за председател. В това качество той активно работи и участва в насърчаване и развитие на българо-каталунските търговски, икономически и културни отношения, се казва още в прессъобщението.

Досегашната ползотворна дейност на Стоичков за развитието на регионално ниво на човешките контакти, на културния диалог и по оказване помощ на български граждани, би допринесла и в бъдеще, в рамките на почетното консулство, за активизиране и разширяване на двустранното сътрудничество в икономиката, културата и образованието, за популяризирането на положителния образ на страната ни като член на ЕС, както и за по-нататъшно развитие на отношенията между България и важни в икономическо и финансово отношение региони на Испания, каквито са автономните области Каталуния и Арагон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5744 |26.07.2011 Борисов: Подписът на Доган стана най-голямата радост за ДПС и БСП . 28| 12983 |11.07.2011 Маджо станал масонски шеф на Румен Петков, Андрей Пръмов и Георги Гергов . 19| 8582 |18.06.2011 Македонският герой от "Тракия" най-после стана българин . 30| 6002 |16.06.2011 Герберът Иванов гушнал 131 хил. лв. като консултант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads