Реклама / Ads
2| 5233 |22.05.2014 НОВИНИ

Кандидат за евродепутат сезира ЦИК за агитация на турски

.
Заместник-председателят на ВМРО и кандидат за представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Централната избирателна комисия за наличието на агитационни материали на турски език в подкрепа на кандидата за представител в ЕП Корман Исмаилов. Исмаилов е председател на Народна партия „Свобода и достойнство“, част от Реформаторския блок. Сигналът от ЦИК се позовава върху Изборния кодекс, който изрично забранява предизборна агитация на различен от официалния български език.
 

Материалите са публикувани на 14 май 2014 г. в социалната мрежа Фейсбук в турскоезичната страница на партията на Корман Исмаилов. Страницата е създадена през февруари 2013 г. и е използвана за предизборна пропаганда на турски език както за последните парламентарни избори, така и за настоящата кампания за европейските избори.

Отделно заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обмисля да заведе дело от частен характер за уронване на престижа, клевета и обида срещу водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева. Причината е, че тя разпространи съобщения, включително публикувано на официалната интернет страница на РБ, в което обвинява ВМРО за изготвянето на въпросните материали с цел използването им като компромат.

Според Джамбазки, който по образование е юрист, фактът, че е публикувал агитационния материал не го прави и негов автор. В личния си профил в социалната мрежа той публикува въпросната брошура със съпътстващ коментар и въпрос – „Неколкократно в тази кампания Исмаилов твърди, че му е трудно и агитира сред „своите“ хора да гласуват преференциално за него. Кой е изработил тези материали и част ли са от кампанията на РБ за евроизборите?“

Ангел Джамбазки по никакъв начин не е обвинил Реформаторския блок, че разпространява незаконни материали, а задава единствено въпрос дали е вярно. От своя страна Меглена Кунева директно посочва: „По наша информация, фалшификатът е дело на „България без цензура“ и присъдружната им ВМРО“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5025 |21.05.2014 Борисов: Браво на прокуратурата, че се самосезира за агитацията в Бобов дол . 75| 5562 |19.05.2014 Станишев: Около 250 000 лв. от парите на депутати и евродепутати от КБ ще отиват за студенти . 45| 5661 |16.05.2014 Прокопиев сезира прокуратурата . 16| 6080 |13.05.2014 Колко е IQ-то на кандидатите за евродепутати?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads