Реклама / Ads
14| 5066 |06.12.2014 НОВИНИ

Кънев: Българският съд работи за мафията

.
Радан Кънев смята, че има сериозни съмнения, че българският съд работи за мафията, съобщиха от пресцентъра на Реформаторския блок.
 
Поредната серия от разкрития за много тежки съмнения за злоупотреби в българската съдебна система е по-нова и е стратегически по-важна за България тема от „Южен поток”. Предполагам, че всички сте видели акцията на френското посолство. Не знам защо беше нужно един посланик да бие камбаната, ние от РБ я бием много отдавна. Има много тежки съмнения, че съществена част от българската съдебна система работи по поръчка, тъй като темата е сравнително от днес. Нашата по-категорична позиция ще бъде изразена с всички материали в началото на другата седмица. Още в понеделник ще има обща позиция на РБ, която ще обявим. Очакваме и ще съгласуваме позицията си с министъра на правосъдието, с вицепремиера Меглена Кунева, с ръководителите на българското правителство, категоричен бе той.

 

Кънев коментира и спрения проект „Южен поток”. „Вярвам, че ако  за проекта “Южен поток” бе търсено да бъде съобразен с българското законодателство, подчертавам, че правото на Европейския съюз е вътрешно българското право, а не нещо което е външно за нас, и ако бе търсено да бъде изгоден за българската икономика, би бил напълно възможен”, каза Кънев.

 

„Българската десница положи много сериозни усилия и на национално, и на международно ниво, особено на европейско ниво. Ние не сме против преминаването на газопроводи на българска територия и против конкретния проект. Ние искаме той да е законен и да е изгоден. За съжаление този проект не може да бъде нито изгоден, нито законен, както призна руският президент. Нашето очакване е, че оттук нататък ще последва серия от пропагандна атака срещу българското управление. Готови сме да посрещнем тази атака със солидни правни и икономически аргументи”, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4146 |05.12.2014 Кънев: Извращения тип Бинев няма да има, ако се махне партийната квотност . 39| 4861 |04.12.2014 Кънев: Путин даде началото на атака срещу българското управление . 4| 4596 |03.12.2014 С. Мавродиев: Работим по нов застрахователен кодекс . 51| 8970 |03.12.2014 Т. Ерменков пред Фрог: Обещал ли е президентът да работи срещу „Южен поток”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads