Реклама / Ads
14| 4772 |15.07.2014 НОВИНИ

Кънев: БНБ сътвори пасквил; да влиза ЕЦБ!

.
Радан Кънев
Ясно е, че на изборите ще имаме по-голям резултат от този на Бареков, той се занимава със социолозите, а ние с банкова криза, заяви по БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Обществото не гледа на политиката само като на мач, сега сме в истинска, остра криза, в която трябват смели и компетентни действия, посочи той.
 

Поредният черен петък беше пасквил и поредна подигравка с вложителите. може ли т.нар. доклад на БНБ да е на нивото на дредностатичстически сайт, който не се слави с добър стил. А трябва сериозен, точен анализ защо тази банка е затворена и къде са парите. И на консултациите пак нямаше никакъв отговор освен няколко добри предложения за търсене на съдействието на ЕЦБ и на Европа, посочи той.

Кой провежда консултациите, попита Кънев и отговори, че това става между политиците, които категорично са отхвърлили европейския банков надзор. Защо избраха Иван Искров с консенсус за втори мандат, продължи с въпросите той и посочи, че в предишния парламент единствено Синята коалиция е била против Искров. Сега дори ловците в мътна вода имат изплашени лица и не знаят какво следва, посочи Кънев.

Г- Костов каза, че КТБ е здрава банка, а БНБ че е мъртва банка. Ние не знаем, имаме единствено фишеци във въздуха. В кредити е заровено кучето, смята Кънев. Нито на Искров, нито на партиите, които са го избирали, можем да разчитаме. Да влезе ЕЦБ и държавата да тръгне с цялата сила на закона срещу злоупотребите, поиска той и добави - Бой по тъщата, бой по джипа! 3,5 милиарда лв в България е много по-голяма дупка отколкото тази на Лемън Брадърс по отношение на резерва в САЩ, сравни Кънев. В момента не знаем колко пари липсват; ние сме против извънредно законодателство; против сме замитането на следите на тези кредити. Пране на пари, организирано от държавата е това паническо извънредно законодателство, смята той.

ДСБ имали 48 000 лв в тази банка, дължа на обществото тази информация, каза още Кънев.

Трябва да се осъзнае отговорността пред държавата, отговори кънев на въпрос за евентуални бъдещи отношения с ГЕРБ. Трябва да има държава и да гърчи мафията по устав. За да може операцията "Мръсни пари" да се осъществи, няма как вътрешен министър, шеф на ДАНС и пр. да са същите, при които парите са текли там.

ДПС трябва да бъдат изолирани от властта поне за един мандат, препоръча Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4958 |14.07.2014 Радан Кънев: РБ е против специален закон за кризата в КТБ . 13| 4635 |08.07.2014 Кънев: Кремъл насърчава София да нарушава еврозаконодателството . 39| 5359 |11.06.2014 Кънев: БСП са непотребни за ДПС; нямат крачка на запад от Трън . 77| 4988 |03.06.2014 Р. Кънев: БСП трябва да се махне от властта буквално за часове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads