Реклама / Ads
25| 6280 |14.07.2014 НОВИНИ

Капон пред Фрог: Някой иска да изолира Фонда за влоговете

.
Оказа се, че държавата, на която плащаме не умее да ни предпазва нито от нелегалните бежанци, не умее да пази нашите гори, живота на хората, които се давят в пороя, не умее да ни пази от градушките, не умее да ни пази парите в случая, защото някакви арендатори на отделни сфери в държавата се бият, а на нас ни обясняват небивалици за БСП, ГЕРБ и ДПС. Причината за случващото се е, че на грабещите им е все едно за ограбваните, но лошото е, че и на ограбваните им е все едно. КТБ беше банката на властта и властта носи отговорност за това, което се случва в нея, коментира пред Фрог нюз Мария Капон
 

 

Днес трябва някой да ни каже какви са одитите. Ние не видяхме документите им. Чухме какво каза гуверньора и се оказа, че не е така каквото е казал. Когато един гуверньор пусне сигнал до институциите, трябва да е наясно как се прави тази проверка. По думите му най-вероятно в тази банка няма камери, аз не знам в България да има такава банка. Трябва да разберем има ли камери и къде са записите. Вторият въпрос, на който трябва да ни се отговори – къде са сърварите на банката. По закон всяко досие на банката, всеки лист, освен че се сканира, архивира има и електронен регистър. Дори някой да е взел досиетата как работи днес банката без сървъри?!, обръща внимание лидерът на Единна народна партия.  

 

Против съм, че някой искал да получава висока лихва, поел е целият риск въпреки закона, а ние всички да плащаме за това. Когато си изкарваш парите с пот, длето, чук, камък, би трябвало да си пазиш парите. Не мисля, че българските граждани с малките си доходи трябва да плащат сметката. Другото, което трябва да кажем, е какво се случва с икономиката. Никои не е защитен там, дори да нямат пари в тази банка, техни контрагенти имат. Аз не видях анализа, който исках да видя за удара върху икономиката. Частният капитал е най-важният. Тези дни разбрах, че имам министър на държавните предприятия, а не икономически министър. Той с лека ръка каза, че е спокоен, защото държавните предприятия нямали пари в банката. Искам обаче да чуя какво казва икономическият министър, защото частният капитал е този, който създава работни места и плаща данъци.

Другият въпрос на който ние не чухме отговора е за големите активи на банката. Какво ще се случи с тях? Кой ще може да разполага с тях? От закона, който изтече по социалните мрежи, разбирам, че някой иска министър на финансите да е този, който да разпорежда. Да определи синдика. В закона е ясно разписано, че Фонда за гарантиране на влоговете трябва да влезе като активно лице. В случая някой иска да изолира Фонда, предполага Капон.

 

Аз не чух екшън план, а пожелания, определения, квалификации, присъда от гуверньора. Искам плана да чуя в срокове и в действия. На ход е гуверньорът, а не политиците. А за да има екшън план, трябва да има диагноза, истински одит, категорична е Капон. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4823 |14.07.2014 Адв. Хаджигенов пред Фрог: Арестите в КТБ са по отработен сценарий . 10| 7300 |13.07.2014 Машинисти пред Фрог: Катастрофата е заради грешна информация в електрониката . 24| 9185 |11.07.2014 Хърсев: КТБ беше ударена с тежък предмет, не е виновен само 1 човек . 43| 6701 |11.07.2014 Цветан Василев: Идвам си в България, ще се явя пред разследващите органи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads