Реклама / Ads
7| 3886 |15.12.2018 НОВИНИ

Каракачанов ”вини” Марешки за скандала с храната на войниците

.
От 3 години и половина армията няма доставчик на храна. Целият скандал тръгна от фирмата, която си е въобразила, че трябва да спечели. Това обясни в предаването ”Събуди се” министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 

"През цялото това време армията не може да стои гладна. Военните са получавали парите за храна на ръка. Когато дадеш на войника 5 лв. за храна, къде е корупцията?", пита Каракачанов.

 

"2 - 3 фирми смятат, че са вечно абонирани да печелят тези поръчки за храна на стойност 31 млн. лв. За мен най-чистият вариант е да се направи нова обществена поръчка и тя да бъде разделена на лотове, за да няма война между фирмите", посочи още военният министър.

 

За скандала с храната в армията той хвърли вината на Марешки. "Не деля нищо с Марешки.  Не съм се абонирал за мястото до ГЕРБ. По-скоро той се бори да спаси изчезващия си електорат", каза Каракачанов.

 

Той коментира и скандала в ДАБЧ: „Това бяха опити за оклеветяване от една чиновничка. Може да се окаже, че крадецът вика дръжте крадеца. Тя написа донос преди година и половина, който бе разследван от ДАНС и бе установено, че в него няма и грам истина. Скандалът в ДАБЧ е тежка политическа щета. Два пъти съм предупреждавал Петър Харалампиев да не се изкушава. Писвало ми е и съм искал да си подам оставката заради такива неща. Писнало ми е от политически негодници, които сме дундуркали и сме им осигурявали места”.

 

Каракачанов коментира и темата за средствата, отпуснати от Министерския съвет на Министерството на отбраната. Парите щели да се използват за ремонти на сграден фонд и наличната военна техника.

 

„371 млн. лева бяха предвидени за проектите за модернизация на армията през 2018 г. Но тъй като няма сключени договори, тези пари ще се използват за друго, защото, така или иначе, са гласувани за МО”, заяви министърът.

 

Той бе категоричен, че армията ни се нуждае от нова техника, но нямало как 8 самолета да бъдат доставени за 24 часа.

 

Каракачанов коментира отношенията ни с Македония: "Аз не съм съгласен България да прави компромиси със своята история", заяви той. "Ако не спре фалшификацията, аз ще гласувам против членството на Македония в НАТО", каза Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3633 |13.12.2018 Каракачанов дава обяснения за храната и разходите за модернизация в армията . 1| 4044 |12.12.2018 Марешки: Каракачанов прави гаф след гаф, прокуратурата да се задейства . 5| 3943 |12.12.2018 Самолет с Каракачанов аварира, безмалко да изгубим вицето над Виена . 11| 5876 |11.12.2018 Тагарев: 900 млн. стоят в бюджета за превъоръжаване, Каракачанов не се уволнява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads