Реклама / Ads
0| 3295 |26.02.2024 НОВИНИ

Картите с 200 лева ваучер стават електронни, 750 000 работници ги получават

.
Ваучери
750 хиляди работници в България получават ваучери за храна от работодателите си. Предстои те да станат електронни.
 

„От 1 януари някои оператори започнаха да издават електронни ваучери. Търговците вече може да виждат как се пазарува с тях. Това е една пластика. Работодателят я предоставя на своя служител. С нея е забранено плащането за алкохол и цигари, както и тегленето от банкомат. Има териториално ограничение – ваучерите могат да се ползват само в България“, обясни в ефира на bTV Стоилка Арсова, директор „Националната картова и платежна схема“.


Неудобство при хартиените ваучери беше точната сума, която можеше да се плаща с тях. Сега това неудобство е преодоляно, като потребителите могат да плащат с електронни ваучери не само кръгли суми.

 

„Като схема разрешихме справка за наличност по банкомат. Има и мобилно приложение, в което може да се види валидността на ваучерите. Всеки ваучер е валиден 12 месеца. Новите електронни ваучери не би трябвало да се позволяват за плащане на алкохол и цигари, но контролът остава от касиера в магазина“, допълни Арсова.

 

„200 лева е максималният размер на ваучерите.

 

С тях могат да се плащат и комунални услуги и култура.

Може да се купят билети за театър. Ще видим в следващите месеци доколко това е популярно в моделите на операторите на ваучери. Гориво не може да се плаща. Преходният период за преминаването към електронните ваучери е до юни“, подчерта тя.

 

Досега на хартиените беше изписвано само името на фирмата. По решение на работодателя при електронните ваучери може да се изписва и името на служителя.

 

Арсова коментира и казуса около служителите на Държавата агенция „Национална сигурност“, на чиито ваучери за храна беше изписано, че работят в ДАНС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2336 |26.02.2024 Израелската армия представи план за евакуация на мирни граждани от бойните зони в ивицата Газа . 40| 11595 |26.02.2024 Креватни емоции и трупове: Любовница на Путин сменя Маша във Външно на Русия? Трусове в София . 6| 2450 |26.02.2024 Киев алармира: Руски войници са разстреляли седем украински военнопленници край Бахмут . 1| 3217 |26.02.2024 Анализатори за Нотариуса: Трябва да слушаме думите на Зартова! Няма достъп до прокурор Талева?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads