Реклама / Ads
12| 6277 |12.02.2013 НОВИНИ

И Кирчо Димитров напуска СДС

.
Кирчо Димитров
Кирчо Димитров, народният представител от Синята Коалиция от Сливен, e поредният, който си тръгна от СДС. Той напуска заедно с цялото ръководство на областната структура на партията в Сливен, където беше областен председател.
 

Мотивите му са, че СДС няма да  участва във формат Синя коалиция на парламентарните избори и през последните шест месеца партията не предлага адекватна политика на българските граждани.

„Аз считам, че Синята коалиция доказа своята необходимост в бъдеще и беше тази, която обединяваше десните демократи”, заяви  Димитров. „СДС е една носталгия и не е тази партия, която може да изразява надеждите ми и мнението ми по отношение на политиките”, каза Димитров, цитиран от Дарик.

Сливенският депутат Кирчо Димитров се присъединява към Националния съюз „Единство” . Заедно с Димитров общинските ръководства в Котел, Твърдица и Сливен също напускат СДС и се присъединяват към съюза. До края на седмицата се очаква и общинското ръководство на Нова Загора да напусне редиците на Съюза на демократичните сили, информира Димитров.

По думите му  Съюз „Единство" ще работи за връщане на авторитета на малкия и среден бизнес, който бе притиснат от големите монополи. Съюзът ще бъде формацията, която ще работи за обединяването на десните гласоподаватели. Националният съюз „Единство"  е подписал споразумение с ДСБ за съвместно явяване на парламентарни, евро и местни избори. След парламентарните избори ще се работи за създаването на една нова дясна партия.

„Продължавам да бъда демократ, ще защитавам интересите на хилядите си избиратели в областта, както и на хилядите дясно мислещи хора в България”, категоричен бе Кирчо Димитров.

Припомняме, че на 26 номври миналата година Националният съвет на десницата отстрани депутатите Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков, защото не подкрепиха номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, издигната от СДС, след което заваляха оставките в синята партия. Веднага след решението за отстраняването на депутатите от партията се оттегли и евродепутатът и бивш неин лидер Надежда Нейнски. Малко по-късно примерът бе последван от депутата Цветан Костов, кмета на Свищов Станислав Благов и бившия вътрешен министър Емануил Йорданов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5551 |11.02.2013 Проф. Димитров: Геронтокрацията е основен проблем за църквата . 3| 5095 |01.02.2013 Рашидов: Не съм телевизия, за да коригирам Божидар Димитров . 12| 5071 |23.01.2013 П. Димитров: Тайната кореспонденция между НЕК и RWE е фалшифицирана . 10| 5667 |22.01.2013 Пламен Димитров: 27% оцеляват под жизнения минимум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads