Реклама / Ads
8| 7356 |10.06.2020 НОВИНИ

Кабинетът на косъм! Патриотите с ултиматум към ГЕРБ заради Закона за МВР

.
Красимир Каракачанов, Искрен Веселинов Източник: БГНЕС
Кабинетът се държи на косъм. Коалицията се клати - верните партньори на ГЕРБ в лицето на Обединените патриоти заявиха, че са готови да напуснат. Причината е гласуването на промените в Закона за МВР. ОП са обидени заради резкия завой в позицията от страна на ГЕРБ, които решиха да не ги подкрепят идеята им за доброволните отряди в помощ на МВР. За сметка на това пък голяма част от предложенията на ДПС бяха приети.
 

“Ако ДПС е предпочитан партньор, ОП предлагат ГЕРБ да си официализират връзката с движението и ОП ще напуснат властта. Патриотите вече се чувстват свободни да не гарантират подкрепа на ГЕРБ. Няма да търсят за разговор с партията на Бойко Борисов”, заяви Искрен Веселинов.

 

Поводът за острата реакция е решението на управляващите да отстъпят от позицията за доброволните отряди. ГЕРБ изненадващо обърнаха позицията и в последния момент гласуваха срещу възможността за сформиране на доброволни отряди в помощ на МВР.

 

“Това е наше отдавнашно виждане, залегнало в управленската ни програма. Сега са приети по-скромни мерки”, заяви Веселинов и допълни: ГЕРБ имат възможност да се поправят.

 

“Имат време да го гласуват отново този закон. Ако не го направят, нашите пътища се разделят”, отсече Веселинов.

 

"Флиртът с ДПС за нас винаги е бил видим. Винаги сме се стремяли да го ограничаваме като вредно за държавата. Сега въпросът е кога този флирт става по-вреден, отколкото настоящото управление", заяви Веселинов.

 

Властта в момента се държи на косъм. Патриотите виждат идеална възможност да извият ръцете на ГЕРБ, защото ако коалицията се разпадне, предстоят нови избори и третият опит на Борисов да довърши мандата си ще бъде отново неуспешен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8751 |03.06.2020 Илиян Василев: Гешев отстрелва кадри на патриотите и бизнесмените им . 33| 6782 |28.05.2020 Патриотите удариха греда с идеята за Закон за фалшивите новини . 0| 5501 |19.05.2020 Бивш министър: Ще има 10% спад на БВП, а не както смятат Горанов и кабинетът . 9| 4793 |07.05.2020 Кабинетът форсира изграждането на Националната детска болница. Превърна я в обект от национално значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads