Реклама / Ads
2| 15014 |17.04.2024 АКТУАЛНО

Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев

.
Източник: БГНЕС
Нито "Спаси София", нито Васил Терзиев са автори на предложението за реновация на бул. "Патриарх Евтимий", то е предвидено в плана за градска мобилност още от 2012 г. Това заяви пред БНТ общинският съветник от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски относно ремонта на софийския булевард, който предизвика недоволство сред част от жителите.
 

Вчера протестиращите срещу ремонта обвиниха управляващите в София, че се опитват незаконно да прокарат велоалея.

 

"Ремонтът е абсолютно законен, съгласуван с всички институции - това не е общинският съвет, ние не съгласуваме ремонти. Вече са асфалтирани четири от шестте ленти, остават още две. Реакцията е ненужна, защото се прави авариен текущ ремонт, каквито има много и всеки ден в столицата. Прави се извън пиковите часове, за да не се блокира движението", коментира Зографски.


Той обясни, че в момента се работи по основните дефекти на пътя - един от тях е на тролейбусната спирка на НДК, която се ползва от хиляди пътници ежедневно.

 

В новия план за устойчива градска мобилност е предвидено изграждане на бус лента по бул. "Патриарх Евтимий", тъй като в пиковите часове средно 45 тролея преминават оттаном.







Относно притесненията на гражданите за паркоместата Зографски обясни, че в рамките на проекта се реорганизира и бул. "Витоша", като велоалеята на тротоара до НДК ще бъде свалена обратно на пътното платно, като така ще се увеличат и паркоместата.

 

Един от затворените паркинги на ЦГМ се отваря за ползване от всички в Синя зона. Водим битка с държавата двата подземни паркинга под НДК, които са държавна собственост, да бъдат отворени. Най-големият подземен паркинг в София се намира на бул. "Фритьоф Нансен". Той и в момента е отворен за ползване, но е приватизиран.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 75325 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3580 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем? . 14| 3388 |13.04.2024 ISW: С ударите по украинската енергетика Путин иска да унищожи военния потенциал на Киев . 5| 4650 |13.04.2024 Назначение "с консенсус": Кристалина Георгиева с втори мандат начело на МВФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads