Реклама / Ads
3| 5018 |17.05.2010 НОВИНИ

Кокинов: Няма полицейщина, има работеща полиция

.
Трудно ми е да преценя дали прокуратурата трябва да се самосезира за избора на Корпоративна банка да съхранява 48% от държавните пари. Ние не сме съдници и не можем да даваме морални оценки, заяви градският прокурор Николай Кокинов пред Нова телевизия.
 

Дали е прозрачен избора на Корпоративна банка да съхранява 48% от държавните пари, спазени ли са процедурите за избор именно на тази банка, Николай Кокинов отказа да коментира.

“Ако ВСС намери, че г-н Пенгезов е нарушил някакви права, ще решим какво да правим, но засега не бих искал да коментирам”, каза градският прокурор на София.

Кокинов отказа да даде морална оценка относно децата на магистратите, сдобили се с имоти край морето като крайно нуждаещи се и каза, че по случая разследването ще бъде направено от комисията по етика към ВСС и добави, че в СГС се занимават само с престъпления на магистрати.

“Ние не сме съдници и не можем да даваме морални оценки”, каза Николай Кокинов.

Що се отнася до обвинителният акт за Валери Цветанов, градският прокурор заяви, че актът е внесен в съда преди няколко седмици след дълги перипетии. Според Кокинов протакането е било излишна загуба на време и в крайна сметка сега се очаква насрочване на делото.

Градският прокурор обеща делото срещу Емилия Масларова да бъде приключено до 13 юли и добави, че има шест обвиняеми по делото на екс-социалния министър.

Кокинов каза, че Ахмед Доган и Емел Етем не се разследват от прокуратурата.

“В последните 20 години българите искат да се съкрати срока между престъплението и наказанието. От няколко години опитваме, създавайки спец-звена, които да работят по тежките и трудни дела. Според мен няма друг начин да бъде съкратен пътя между престъплението и наказанието, след като на един прокурор се падат годишно по 234 дела”, заяви още Николай Кокинов.

“Хубаво е делата да завършват в разумни срокове, това е най-важното”, убеден е градският прокурор и продължи : “Не приемам, че у нас има полицейщина, а по-скоро хората са забравили какво е работеща полиция. Няма политически натиск, има обществен натиск”.

Кокинов призна, че му е трудно от собствената му камбанария да прецени кой как е влязъл в съдебния съвет. За последните години, той е приятно изненадан от хората, които идват в прокуратурата и според него с конкурсите идва една качествена смяна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4778 |21.04.2010 Н. Кокинов: Нарушенията в НЗОК засечени с всякакви средства . 1| 5000 |09.04.2010 Прокурор Кокинов: Длъжници сме на хората . 11| 4395 |23.03.2010 Полицията дири Йордан Лечков за нарушение . 3| 4569 |19.03.2010 Просяците в София под прицела на полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads