Реклама / Ads
77| 8317 |12.03.2013 НОВИНИ

Кольо Парамов: Бордът пада...

.
Кольо Парамов
Валутният борд ще падне,ако нямаме добра икономическа политика, което не трябва да става, предупреди експертът Кольо Парамов. Само заем ни оправя и спасява, смята той. Заем няма да помогне, контрира Георги Ангелов.
 

Скептичен съм относно вземане на заем, с който да се повишат пенсиите и доходите и бях много учуден от предложението на Кристалина Георгиева за този заем, съобщи по НТВ икономистът Георги Ангелов. Според него тя говорела за България като за Германия. За последните 4 години имаме 6 милиарда лева бюджетни дефицити и това не е пренавиване на бюджетните дисциплини. Ние не сме Германия, за да кажем, че можем да разпуснем, смята Ангелов, който посочи, че тази година има голямо увеличение на пенсиите и на бюджетните разходи.


Ако се влоши икономиката заради политическа несигурност, почти достигаме тавана от 3%, над който следват наказания, каза той.
 

Няма никакъв друг начин освен да се вземе заем, каза на свой ред Кольо Парамов. Заемът няма да бъде 1 милиард лева, а много повече. За последните 4-5 години имаме сбъркана финансова матрица и тази криза ще ни изиграе много лоша шега, смята икономистът. Трябваше още в началото да се осигури по-висок дефицит, около 2,5%, и на тази база  трябваше да развием сериозно бюджетно стимулиране на стопанството и да вземе друг модел на поведение. „България не може да се справи без вземането на кредити, смята Парамов.
 

При вземането на един такъв заем в началото ще се усетят позитивите от него, но след това всички домакинства ще усетят негативите му, защото ще трябва да започнем да го връщаме. Този заем няма да ни помогне, контрира Ангелов.
 

На държавата й трябва 1 милиард лева само за НЕК, 2 милиарда лева за стабилизиране на вътрешните финанси, изреди Парамов и добами, че който казва, че в тази тягостна обстановка можем да минем без пари, ни баламосвал.
 

Очевидно малка група от хора биха спечелили от това да се върне хиперинфлацията, но това не трябва да се повтаря в никакъв случай, каза Ангелов. 
 

Валутният борд не трябва да пада, но ако нямаме добра икономическа политика, той ще падне, предвиди Парамов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6372 |27.01.2013 К. Парамов: 850 000 роми не работят нищо всеки ден . 47| 6495 |08.10.2012 К. Парамов: Костов и БСП имаха сделка, дори подписан документ . 31| 6585 |29.07.2012 Кольо Колев: Печеливши от извънредни избори няма . 40| 5980 |20.05.2012 К. Парамов: Безнравствеността победи в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads