Реклама / Ads
4| 4860 |14.01.2019 НОВИНИ

КПКОНПИ скри колко бонуси си е раздала през 2018 година

.
Пламен Георгиев
Антикорупционната комисия е отказала да предостави информация за размера на бонусите, раздадени през 2018 г. Шефът на КПКОНПИ за пореден път изобщо не си е направил труда да отговори на запитване по Закона за достъп до обществена информация, съобщава „Сега“.
 

Председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев крие дали служителите му са взели бонуси през миналата година.   На 19 декември "Сега" са направили запитване по Закона за достъп до обществена информация каква е общата сума, която служителите са получили като премии през 2018 г., колко хора са взели допълнително заплащане, колко не са, какви са най-голямата и най-малката премия, съобщава медията. Поискани са и вътрешните правила, на базата на които се определя размерът на допълнителното възнаграждение.

 

От комисията не само че не са спазили 14-дневния срок за отговор, но дори и не са си направил труда да отговарят дали имат намерение да го направят. Вероятно Георгиев се тревожи да обяви какви пари са си раздали, за да не му се случат скандалите в Агенцията по вписванията, която предостави такива данни. Мълчаливият отказ е любим метод на администрацията, когато иска да протака отговорите на въпроси, които със сигурност са обществена информация и за които биха загубили съдебната битка, коментират от „Сега“.

 

Оказва се, че медията вече води две дела заради откази на Георгиев да предостави информация. Едното е за разходите на комисията около конфискационното производство срещу шефа на фалиралата КТБ Цветан Василев, а другото е за обезщетенията, които плаща по Закона за отговорността на държавата. КПКОНПИ загуби и двата процеса на първа инстанция и сега те са във Върховния административен съд.

 

Припомняме, че ведомството на Пламен Георгиев отчита нулев интерес към дейността си в отчета за предоставен достъп до информация за 2017 г. Очакваме с интерес отчета им за 2018 година. Фрогнюз също не получи отговор на зададени към комисията въпроси. В края на ноември попитахме КПКОНПИ дали ще се самосезира по множеството публикации за имотното състояние на финансовия министър Владислав Горанов и връзките му със семейство Сариеви. До момента нямаме отговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10242 |09.01.2019 Бивш шеф в район ”Младост”: Има масиви от скрита собственост, Иванчева разбра, че подчинени я подвеждат . 3| 4369 |09.01.2019 Каракачанов вече e с обвинение за дискриминация . 1| 4197 |08.01.2019 Румен Радев: Пакетът ”Маркон” е дискриминационен към българския бизнес . 0| 4508 |04.01.2019 Продължава издирването на няколко от откраднатите ценни картини в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads