Реклама / Ads
21| 5773 |17.10.2014 НОВИНИ

Колтуклиева: Въпросът "кой" вече е "коя"

.
Соня Колтуклиева Източник: Булфото
Бойко Борисов не е Росен Плевнелиев, който се уплаши от Бареков, покани го в президентството, обясни му каква ще бъде програмата, след което Бареков изтича и изтегли всичките компромати срещу президента от прокуратурата. Това се случи днес на консултациите.
 
Това коментира в ефира на „Лице в лице” по бТВ журналистката Соня Колкутлиева. Смешно беше, че от ББЦ си въобразяват, че Борисов ще седне с тях и ще преговаря. Той не е простил и няма да прости на ББЦ. Цензурата ще подкрепи правителството. В деня, в който ще бъде гласувано правителството на Бойко Борисов, най-изненадан ще е именно той. Ще остане учуден от колко страни ще бъде подкрепен за сформиране на кабинет, смята Колкутлиева.

Разбира се, че ще има правителство. Никоя партия освен ГЕРБ и ДПС не са подготвени за нови избори. Чувството им за самосъхранение им подсказва, че те може и да не постигнат същия резултат. "Това са политически формации образувани, за да спечелят олигархичните кръгове. ББЦ остана без спонсор, дори без подкрепата на Делян Пеевски", допълни Колтуклиева.

"ББЦ се поставят в ролята на садо-мазо кукла. В българската политика винаги е имало място тип „Яне Янев", каза от своя страна Александър Симов. И той е на мнение, че правителство най-вероятно ще бъде съставено, въпросът е колко време ще издържи такъв кабинет. Видя се, че и от РБ са готови на компромиси, само и само да се избавят от самотата си, коментира той. Има само една загадка за ГЕРБ – как ще се справят в коалиционно управление, тъй като те нямат такъв опит като сравнително млада партия.

ГЕРБ не може да забрани на ДПС да гласува заедно с тях. Това, което може да направи Борисов, е да не допуска ДПС до ръководни длъжности, заяви Колкутлиева. Въпросът „кой” се формулира на въпроса „коя”, след като видяхме как Лукарски назначи любовницата си като зам.-председател на Държавна агенция за българите в чужбина.

Коалицията не беше тройна, коментира Симов 42-ото НС, тъй като Сидеров просто си идваше на работа. Обаче не трябва никога повече левицата да се оставя някой да я натиска и да й казва какво да прави.

Сотир Цацаров би трябвало да бъде разследван, нужна е реформа в съдебната система. Защото йерархията сега е такава, че това е невъзможно, беше призивът на Соня Колкутлиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 10809 |11.10.2014 Колтуклиева: Меркел е звъняла на Бойко пак, съветвала за избори . 28| 5071 |21.09.2014 Лиляна Павлова: При ГЕРБ не стои въпросът „Кой?” . 35| 6478 |02.09.2014 Колтуклиева: Целувката от "Орлов мост" си работи . 50| 11188 |29.06.2014 Колтуклиева: Ще има политически борд за България начело с Меркел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads