Реклама / Ads
78| 7316 |14.08.2011 НОВИНИ

Командира с влияние в БиТиВи

.
Иван Костов
Съпругът на Яна Костова – по-голямата щерка на лидера на ДСБ Иван Костов - Алесандро Мерлини, се оказа трамплин за честите медийни изяви на бившия премиер по най-рейтинговата телевизия у нас БиТиВи, пише столичен вестник.
 

Мерлини е шеф в продуцентската компания MediaPro Entertainment в България – фирмата, която осигурява продукцията за най-гледаните публицистични и развлекателни предавания на БиТиВи, чрез което има възможности за влияние и върху редакционната политика на медията.

На ключовия пост Алесандро Мерлини е назначен на 15 юни т.г., като неговия ресор е контрол на всички финансови операции, както и стратегическото й планиране и инвестиции в продуцентската компания, собственост на Central European Media Enterprises.

Към това трябва да добавим и отличните отношения между Костов и миноритарния собственик на медията Красимир Гергов, които датират от времето, когато БиТиВи получи национален ефирен лиценз от правителството на СДС. Сега връзките между експремиера и медийния магнат стават още по-силни, след като роднина на Командира е в ръководния екип на телевизията.

Това е видно и от начина по който публицистичните предавания и новинарските емисии на медията отразяват дейността на партията на Командира, но и много честито появяване в сутрешния блок на телевизията.

Кариерата на Алесандро Мерлини започва от консултантска компания Merger & Acquisition, след което става финансов мениджър в IBM Италия. През 2000 г. заема поста финансов контрольор в местния клон на MTV, където контролира разходите на всички продукции и оценява инвестиционните проекти на компанията. Преди назначението си на поста, в продължение на 8 г., зетят на Командира заема ключови управленски позиции във Vodafone Италия, като последно отговаря за стратегическото планиране и управление на отдел "Продажби".

Някои от най-известните проекти, които MediaPro Entertainment е реализирала, са Survivor, Music Idol, Dancing Stars, „Размяна на съпруги”, сериалът „Тя и той”. В момента фирмата осигурява продукцията на един от най-нашумелите праймтаймови формати Lord of the Chefs, както и на други актуални предавания като „БиТиВи Новините”, „Шоуто на Слави”, „Комиците”, „Нека говорят с Росен Петров”, „Модерно”, „Код: Криминално”, „Хрътките”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 7928 |18.07.2011 Уорлик: Олигархът Петров е недосегаем с пари, влияние и връзки със службите . 20| 6952 |20.06.2011 Нова ТВ на война срещу БиТиВи . 3| 6006 |11.04.2011 Красьо Черния не търгувал с влияние, но имал данъчни задължения . 9| 4995 |25.03.2011 Съдът оправда Лечков за търговия с влияние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads