Реклама / Ads
6| 8628 |01.04.2014 НОВИНИ

Константин Проданов: Листата на АБВ е гражданска и надпартийна

.
Има сфери в европейските политики, в които България трябва да се бори за различно отношение. Един от големите проблеми пред страната ни е бедността. За това трябва да направим всичко възможно да получим преференциални условия и преходни периоди, когато преговаряме по правилата за бюджетна политика на стария континент. Това заяви в ефира на БНТ кандидатът за евродепутат от листата на АБВ Константин Проданов.
 

Според него подобни цели могат да се постигнат само от активни хора с добра професионална квалификация. „Хората си мислят, че пращат 17 високоплатени чиновници в Европа, а всъщност трябва да осъзнаят, че от тези избори зависи наистина много. Може би дори и повече отколкото при националните избори. В ЕС вървят много сериозни процеси на трансформация, понеже начина по който той функционираше до сега, не е адекватен, посочи Проданов.

Според него бедността у нас се дължи и задълбочава от структурата на икономиката ни, която разчита на производство на суровини и евтина работна ръка, вместо на продукция с висока добавена стойност. „Структурата на нашата икономика е такава. Тя е типична за страна от периферията на световната икономическа система. Ние изнасяме продукти с ниска степен на добавена стойност, главно суровини. Само три процента от износа ни е високо технологичен, при средно 18 процента за държавите в ЕС. Икономическото ни пространство е силно фрагментирано. Доминират микро предприятия с персонал до 4-5 души , които се борят за оцеляване. Преди ден излезе доклада на социалното министерство за това какви ще са потребностите на пазара на труда до 2018-та година. Какви кадри ще се търсят. На първо място продавач-консултанти. На второ място шофьори, на трето - автомонтьори. Такъв тип икономика няма как да пребори бедността. Това трябва да се промени“, посочи той.
В отговор на журналистически въпрос Константин Проданов коментира и листата на АБВ. Той бе категоричен, че тя е най – силната. Факт, който се дължи на качеството и авторитета на нейните членове. Това е първата истинска гражданска и надпартийна листа, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5758 |01.04.2014 Проф. Константинов: Вотът ни няма как да се контролира . 25| 6527 |31.03.2014 Малинов, нарекъл Кунева "кукувица", я следва в листата . 14| 5817 |30.03.2014 Първанов обяви официално Калфин за водач на листата за евроизбори . 0| 4969 |28.03.2014 В понеделник АБВ казва листата за евровота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads