Реклама / Ads
86| 6052 |14.08.2013 НОВИНИ

Константин Тренчев: Президентът всява само хаос

.
Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев Източник: Булфото
Увеличава се опасността от срив на енергийната система. Сега се стимулира производството на скъпата енергия и не се изкупува евтината.
 

Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред Нова телевизия. Синдикалният лидер изрази опасенията си, че токът ще се увеличи със 70% в един момент заради железните договори на държавата с производителите на скъпа енергия.

Той нарече енергийния министър Драгомир Стойнев „младо момче, което не може да си сдържа нервите". Преди дни Стойнев обясни, че Тренчев „спал четири години" и не е реагирал на безобразията на предните управляващи.

Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ, заяви от своя страна, че случващото се в сектора е пример за това как се вземат небалансирани решения. "Сега възниква въпросът дали ще се търсят нови решения за възникване на баланса в този сектор."

"Сегашният енергиен министър иска да стовари вината върху някой, но това не трябва да бъде върху синдикатите, добави Константин Тренчев. По думите му, сега трябва да се "счупят кратуните на тези, които са разрешили строителството на толкова много фотоволтаични централи".

"Социалните протести може да се удвоят наистина през есента и зимата", каза от своя страна Христов. Относно актуализацията на бюджета, той каза, че не може да коментира евентуална втора актуализация, при условие, че първата още не е приключила. Според него по време на заседанието на парламента ще се търси едно автоматично гласуване на президентското вето.

Константин Тренчев заяви пък, че е случващото се в страната е една средна работа и президентската институция всява само хаос в страната. Според него, няма страшно от това, че се взима заем, защото важното е как ще се използват тези пари. "В политиката е мъжко да обещаеш и човешко е да не изпълниш", заключи още Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5381 |09.08.2013 М. Константинов: Министър Папазов е лъжец . 16| 6426 |08.08.2013 Проф. Константинов: Министър Папазов лъже! . 45| 5308 |08.08.2013 Икономист: С ветото президентът подаде приятелски ръка на Орешарски . 33| 5875 |07.08.2013 Бобева за ветото: Дано президентът е наясно какво върши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads