Реклама / Ads
12| 6781 |20.02.2013 НОВИНИ

М. Константинов: Всички ги е страх от изборите

.
Михаил Константинов
Този протест е въстание срещу монополите, а това е другата дефиниция на уродливия български капитализъм. Българският монопол е чудовищен феномен, отчете д-р Н. Михайлов.
 

В момента никой не знае точно какво става, аналогиите с 1997 г. са далечни и неверни. Тогава всичко се беше сринало, а изборът беше цивилизационен - дали ще отидем към Съветския съюз или към Европа. Сега обаче още от началото на следващото правителство му е показано какво не може. Единственото опасение е да не стане нашата пролет като арабската, да си запалим къщата и после да почваме пак отначало, заяви по БТВ проф. Михаил Константинов.

Разликата е, че през Виденовата зима бяхме лъгани десетина години, а сега вече те са 23; че вече 1,5 милион са вън от България, но все пак има млади хора. това, което правителството трябва да направи, е веднага да изтегли жандармерията, защото десетки хиляди протестират за своята социална драма. Истинската провокация на този процес е мощното присъствие на тежко въоръжена жандармерия, заяви Атанас Семов.

Добре е да се напомни, че изборите се правят от изборни комисии, а не от държавата. Във всички изборни комисии опозицията има мнозинство. Много се тревожа, когато БСП казва, че ще се фалшифицират изборите, значи те ще ги фалшифицират, каза Константинов.

И през 2007 г. много хора стачкуваха и в продължение на доста време, попита Димитър Манолов от КНСБ. Има проблем и сега, а изходът за решаването му е друга работа. Когато хора излязат на улицата, значи нещо не ти е наред, добави той.

Не може да се твърди, че съществува технология за обезопасяване, освен ако не смятаме, че този протест ще бъде контролиран от внесени вътре лица. Това не е случят. Този протест е въстание срещу монополите, а това е другата дефиниция на уродливия български капитализъм. Българският монопол е чудовищен феномен, той е в драстично противоречие с пазарната идеология, той е чудовищна, извратена реалност, констатира д-р Н. Михайлов.

Ако не бяхме членки на ЕС и Нато, щях да кажа, че има Ваймарски синдром, който ражда фюрер, каза д-р Константинов. ГЕРБ е ясен - иска да устиска до изборите. А другите, кажете какво ще правите, според мен всички ги е страх от изборите, с изключение на Волен, отчете Константинов. 

Не вярвам да се стигне до редовните избори, но вчера Борисов изпусна златна възможност да подаде оставка и да започне да говори, заяви А. Семов. Според него на България е необходим нов тип политическо поведение. Не разчитай на безкрайното българско търпение, и то в един момент се взривява, посъветва още Семов.

Може да бъде намерено все още институционално решение, но трябва да има здрав разум, каза Манолов.

Борисов не може да подаде оставка, защото ще се разомагьоса, ако той излезе от властта, е свършен, констатира д-р Михайлов. Според него шансът на младите хора, които протестират, е да бъдат излъгани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 8308 |16.02.2013 Кеворкян: Докато е жив Кеворкян, всички събеседници са и негови . 45| 6272 |08.02.2013 РЗС: Трети сме на изборите. Вече е ясно кой от кого се страхува . 7| 5991 |06.02.2013 Ст. Воденичаров: БАН е страхотна; учените - прекрасни . 10| 5440 |05.02.2013 Решено: Всички са невинни по делото за източване на ЦКБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads