Реклама / Ads
0| 4639 |04.06.2009 НОВИНИ

Космонавт гласува в евроизборите от Космоса

.
Ще гласувам чрез пълномощник, така че няма да пропусна следващите европейски избори, докато съм тук горе. Надявам се, че вие също ще гласувате на европейските избори между 4 и 7 юни, независимо къде се намирате и какви са вашите политически възгледи, обяви Франк де Уин.
 

Космонавтът от Европейската космическа агенция Франк де Уин изпрати съобщение от Космоса, в което призовава европейските граждани да гласуват на европейските избори между 4 и 7 юни (7 юни в България). Шестмесечната мисия на астронавта на борда на Международната космическа станция показва според него "какво европейците могат да постигнат, когато всички работят заедно". "Европа изглежда обединена оттук горе", каза по-нататък той. Това първо по рода си предизборно послание на европейски астронавт е плод на съвместна инициатива на Европейския парламент, Европейската космическа агенция и самия Франк де Уин.

"Ще гласувам чрез пълномощник, така че няма да пропусна следващите европейски избори, докато съм тук горе. Надявам се, че вие също ще гласувате на европейските избори между 4 и 7 юни, независимо къде се намирате и какви са вашите политически възгледи", подчерта Франк, който миналата седмица беше изстрелян в Космоса от космодрума в Байконур (Казахстан).

Де Уин ще бъде първият космонавт от Европейската космическа агенция, който ще бъде командир на Международната космическа станция, от месец октомври 2009 г. до неговото завръщане на Земята през ноември същата година.

"Фактът, че аз ще бъда европейският командир на Международната космическа станция е идеален пример за това какво европейците могат да постигнат, когато всички работят заедно ", каза Франк. Изборите са важни, продължи той, "защото Европа подобрява толкова много елементи от нашето ежедневие... от защита на околната среда до права на потребителите, от безопасност на транспорта до свободно движение на хората, Европа се грижи за благосъстоянието на своите граждани".

По време на своята шестмесечна мисия в орбита, Де Уин ще ръководи свръхмодерна европейска научна програма, която ще включва многобройни експерименти, които да разширят границите на познанието в широк кръг от области.

Frognews.bg напомня, че европейските граждани ще гласуват за ЕП между 4 и 7 юни 2009 г. Това са най-големите транснационални избори в историята, като в тях ще вземат участие над 375 милиона гласоподаватели в 27-те държави членки на ЕС, които ще избират между 9 000 кандидата. Така ще бъдат определени 736-те членове на Европейския парламент, единствената пряко избрана институция на Европейския съюз. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5845 |29.05.2009 БСП може да изпревари ГЕРБ на евроизборите . 1| 4915 |27.05.2009 34% ще гласуват за Европарламент . 1| 5069 |27.05.2009 Българите - по-апатични за евроизборите; най-запалени са ирландците . 58| 6256 |21.05.2009 Стефан Гамизов: Не гласувайте, това e гражданско неподчинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads