Реклама / Ads
10| 4620 |04.09.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: ДАНС се сдобила със съветници на 7.04.2009 г

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
Ще ми се да има все повече министър-председатели в България, които да бъдат сравнявани със Стефан Стамболов. Нека Бойко Борисов бъде новият Стамболов, но с основание, заяви експремиерът, сравняван със същата историческа фигура.
 

Няма доклад с имена на корумпирани министри в парламентарната комисия за контрол на ДАНС, обяви по БТВ председателят й Иван Костов. Експремиерът Станишев и президентът отрекоха да са възлагали такъв доклад, а на настоящия премиер Борисов въобще не му е работа да пада до нивото на коментар на думите на бивш служител, добави Костов. Сега се правела обстойна проверка, наредена на Цветлин Йовчев по всички канали. Обикновено винаги се оставяла следа при влизане в масивите и боравене с данни, така че рано или късно ще се установи поръчван и правен ли е такъв доклад, обясни председателят на парламентарната комисия.

Кабинетът на г-н Сертов, който е създаден в нарушение на закона, е направен на 7 април 2009 г.
Дотогава служителите не са били имали никакви функции. Не може да има блуждаещи лица, които се информират, без да имат някаква позиция в ДАНС. Това създава условия за миниране на самата служба, каза Костов. Едното т.нар. лоби е конституирано буквално преди изборите. За една сериозна служба не може да се говори, че има лобита, добави той.

Петко Сертов е разпоредил "Галерия", категоричен беше Костов, който снощи получил документите. Сегашният председател на ДАНС не може да е излъгал членовете на комисията, аз му вярвам, а той го потвърди, поясни той.

Кабинетът трябва да напише програмата си, каза още бившият премиер по повод управлението на настоящия. Първо трябва програма, после се прави конкретния бюджетен проект, посъветва Костов, според когото сега, през септември, е моментът за това.

Напускането на Венцислав Върбанов не е цепене на ПГ на сините. Като демократи, виждайки факти за нарушения, не можем да не си изпълним ролята. Главният прокурор очевидно се е усъмнил в целия процес и в резултатите от изборите, затова е решил да атакува. Има момент на накърнена лоялност, но фактите са такива, изясни лидерът на ДСБ.

Държавата е сложно устройство. За да се управлява тя, има огромна армия от служители, които трябва да получават задачи от компетентни и волеви хора, категоричен беше Костов.

Ще ми се да има все повече министър-председатели в България, които да бъдат сравнявани със Стефан Стамболов. Нека Бойко Борисов бъде новият Стамболов с основание, заключи той. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5323 |03.09.2009 Станишев и Костов: Няма доклад на ДАНС за корупцията . 10| 4872 |26.08.2009 Иван Костов: Бюджетните приходи няма да бъдат събрани . 32| 5283 |30.07.2009 Ив. Костов: Да се сменят ръководството и ключови офицери в ДАНС . 38| 5561 |09.07.2009 Ив. Костов: Следващото управление е в цайтнот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads