Реклама / Ads
2| 4807 |07.06.2009 НОВИНИ

Костов гласува първи, от ГЕРБ първи пуснаха жалби

.
Експремиерът се оказа най-пъргав и ранобуден от политическите лидери. Той бе засечен малко след 8.30 ч. от журналистите да гласува заедно със семейството си в училище „Васил Левски” в Драгалевци.
 



Съпредседателят на Синята коалиция каза, че гласувал за връщането на европейското доверие към България. Най-големият прироитет според него било въвеждането на европейските стандарти за прилагането на закона. Досега това е било безрезултатно както за общините, така и за фирмите, и за хората, смята Костов.

Мартин Димитров гласува във френската гимназия в София. Той дойде с екипа си, съпругата и малката си дъщеричка.

„Аз съм голям оптимист и смятам, че днес Синята коалиция ще бъде голямата изненада на тези избори", смята предзеданелят на СДС. Той каза, че очаква висока избирателна активност. До 10 ч. Сутринта са гласували малко над 8 % имащите право на глас.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров даде своя вот в училище „Пейо Яворов” на бул. „Скобелев” в София. Според него единствено каузата и програмата на партия "Атака" гарантират, че България няма да бъде турска провинция.

Междувременно в ЦИКЕП са постъпили първите жалби за непозволена агитация в изборния ден, постъпили от ГЕРБ-Варна. Едната е за това, че в две варненски кабеларки се въртели рекламни банери на РЗС, Биляна Раева от НДСВ и „Лидер”.

Другата е, че членове на СИК в Каменар, община Варна влизали след всеки гласоподавател и броели остатъка от купчините бюлетини на мястото за гласуване. Това нарушавало тайната на вота и целяло евентуален контрол над гласоподаването.

Ивайло Дражев, който трябваше да е под номер 5 в листата на ПП “Български социалдемократи”, подаде жалба в ЦИК, с която иска спиране на изборния ден и касация на изборите. Причината е, че името му е пропуснато в бюлетината, като на негово място има друго име. Това съобщи председателят на РИК в Бургас Евгени Мосинов, цитиран от БТА.

Дадено е указание върху бюлетината - образец ръчно да бъде зачертано името на кандидата Александър Митев и на негово място на ръка да бъде написано името на кандидата Ивайло Дражев. Организатори на вота считат, че такива поправки ще внесат хаос при гласуването и могат да доведат до оспорване на изборните резултати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6470 |04.06.2009 Доган, Сакскобургготски, Костов били сред най-крадливите политици на България . 0| 4636 |04.06.2009 Космонавт гласува в евроизборите от Космоса . 1| 4914 |27.05.2009 34% ще гласуват за Европарламент . 58| 6256 |21.05.2009 Стефан Гамизов: Не гласувайте, това e гражданско неподчинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads