Реклама / Ads
5| 4735 |04.12.2015 НОВИНИ

Ковачев в Скопие: Историческата истина е по-силна от лъжата и манипулацията!

.
Андрей Ковачев в Скопие
Добросъседството означава и неналагане на национална идентичност, базирана на груба манипулация на историята, заяви в Скопие българският евродепутат Андрей Ковачев.
 

Разпространяването на фалшива историческа информация към младите поколения, в същото време представлява и разпространяване на омраза, и пречи на добрите отношения между етнически общности в страната, както и на добросъседските, извън нея.  "Македонските граждани и европейското бъдеще на страната не трябва  да бъдат заложници на политическите битки на политическия елит на страната. Гражданите на Македония, заслужават да бъдат и европейски граждани и отговорност за това имат политиците в Скопие."

 

Андрей Ковачев направи изказване по тези теми по време на 13-тата среща на Съвместния парламентарен комитет ЕС-Бивша югославска република Македония, която се проведе на 3-4 декември 2015.

 

По време на дискусиите, Ковачев заяви, че трябва да бъде завършено подписването на договор за добросъседство с България, както и изчистване на всички останали спорни въпроси за да се стигне до истинско подобряване на отношенията между двете страни. Евродепутатът реагира остро на въпрос за т. нар.  "македонски малцинства" в съседните държави.

 

Съвместният парламентарен комитет завърши с приемане на препоръки, в които се призовава за спазване на споразуменията от 2 юни и 15 юли, преходно правителство и осигуряване на честни избори през април 2016, прекратяване на намесата на правителството в работата на медиите, прозрачно разследване на правителствените злоупотреби в т. нар. скандал "бомби", изчистване на говора на омразата, етническите предразсъдъци и негативното отразяване на съседите в учебниците.

 

Ковачев се срещна с Българския културен клуб-Скопие, както и с други граждани в Македония, открито заявяващи българската си идентичност. Във връзка с тези срещи, евродепутатът отбеляза, че   "ледовете се пропукват, страхът намалява, историческата истина е по-силна от лъжата и манипулацията."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5742 |01.12.2015 А. Ковачев за Фрог: Когато у нас имаше Априлски пленум, Турция кандидатстваше за ЕС . 0| 4498 |11.11.2015 Ковачев: Към момента няма решение на Турция за изграждане на АЕЦ "Инеада" до Резово . 0| 4757 |29.10.2015 Ковачев: ЕП гласува за по-достъпно здравеопазване в Европа . 0| 4568 |17.10.2015 Земетресение в Ковачевица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads