Реклама / Ads
1| 3991 |03.11.2017 НОВИНИ

Крадайъ: ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии

.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
Централният ни съвет реши ДПС да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии. Това каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на Централния съвет на партията.
 

Досега направихме анализ на обществено политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни. Участието на националистите във властта е шамар в демократичното лице на България, заплаха е за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт. ГЕРБ подражава на националистите, заяви Карадайъ, цитиран от Новини. бг.  По думите му загробването на ГЕРБ не е техен проблем, но тяхното поведение и политика загробват държавата.

 

Стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас. Ръководството на партията и парламентарната група, както и нашите евродепутати, получиха ясен мандат за работа с всички демократични средства за разобличаване на антидемократичното управление на страната, допълни Карадайъ. Според него е време за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта. Длъжни сме да защитим демокрацията, европейските ценности и стабилността на държавата. Централният съвет прие засега две решения – отчетохме, че резултатите от проведените парламентарни избори не налагат участието на националистическите партии във властта.

 

Съставената коалиция е вредна за страната, защото създава условия за разрушаване на единството на нацията, поставя под въпрос успеха на председателството на Съвета на ЕС, легитимира партии и хора с откровени расистки и фашистки постъпки, официализира езика на омразата. Централният съвет оценява като правилна политиката, насочена към отстраняването на националистите от властта. На базата на тези констатации Централният съвет реши: задължава ДПС да водят политика за демонатаж на коалицията с националистическите партии, подчерта лидерът на ДПС, цитиран от "Фокус". Според него преформатирането на управлението е задължително, независимо дали е с предсрочни избори. Партийните структури да използват всички позволени, демократични и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството.

 

Второто решение, отчитайки значението на председателството на България, като възможност за отстояването на мястото на България в променящия се ЕС, Централният съвет реши да възложи на ДПС провеждането и поставянето в дневния ред на годишното заседание на Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) – повече Европа на съединението, мястото и бъдещето на Балканите по модела на българския етнически модел, превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от национализъм и радикализъм, каза още Мустафа Карадайъ и добави, че председателството не може да е алиби на управляващите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5345 |22.10.2017 Нона Йотова: В политиката се прекланям пред Елена Йончева . 0| 5589 |18.10.2017 Синът на Кадафи влиза в политиката . 2| 4724 |16.10.2017 Нинова: Да се възползваме от общата европейска политика и облекчим националния бюджет . 0| 4126 |16.10.2017 373 кандидати за ръководители на полети в BULATSA

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads