Реклама / Ads
5| 3885 |18.02.2020 НОВИНИ

Красимир Ангарски: Левът си е все едно евро

.
Красимир Ангарски
Ролята на Стив Ханке не бе малка. Ние ползвахме съветите на него и на други световно известни експерти. Това каза финансовият експерт Красимир Ангарски по БТВ.
 

Той има роля за постигане на консенсус. Първоначалният вариант-бордът се регистрира в Швейцария се закрива БНБ. И чужденец застава начело на борда. Започнаха тежки преговори. работих с трима юристи и 15 консултанти. Най-много ми помогна Емил Хърсев, който в началото бе против валутния борд. Запазихме БНБ и запазихме чужденец да оглави борда. 

 

Няма закон за валутния борд. Има закон за БНБ. Стив ханке идва тук, познавам го добре. И винаги като всеки човек, казва елате в долара, защото Европа ще пропадне. Добре, хубаво ще се провали еврото. Германия ще си върне марката, а ние ще си върнем лева. Какво ще загубим?! Нищо. 

 

Не знам за куфарче с документи за корупция. Ханке отсядаше при мен. Беше с неговата жена-французойка. Аз нося едно друго куфарче с документи за разбаротване на борда. Той ща не извади да видим вътре какво пише. Петър Стоянов нищо не ми е дал. Нищо не ми е споделил. Обещаха, че ще ни дадат становището на ЕЦБ по текстовете в закона. Някой да е видял нещо?! Чаках да видя какво пише вътре. То не е така-ще фиксираме курса. Преди, когато започнахме преговорите с Фонда, ние бяхме фалирала държава, на колене. Трябваше много неща да се направят. Защо не се публикува всичко, за да се види за какво става дума. Те си мислят, че е дошъл отвън човек, да дава акъл на Петър Стоянов и после си отива. Така не стават работите. Петър Стоянов на два пъти събира политическите сили, те си сложиха подписа. 


Вярно е, че няма държава, която да е въвела еврото и да не върви по-добре от нас. Има 10 млрд. резерв. Аз мисля, че са 17 млрд.  Как да се прави референдум за еврото? Аз ще искам среща с Борисов. Единственият начин да се излезе от Борда е да се мине към еврото. Ние еврото го въведохме още тогава. Ханке го нарече клонинг. Левовете са чекова книжка.  Ние повече няма какво да загубим. Трябва да влезем във валутния съюз. Трябва да има европейска дисциплина. Курсът ни не е мръднал 20 години. Трябва да берем плодовете на това, което изстрадахме. 


Всеки вика сега: “Ще обеднеем”. Има доклади и изследвания във Фонда. Това не са хора, които ще ни подведат. Хората да не ходят да си сменят парите, ако не пътуват навън.  Левът си е все едно евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9713 |25.01.2020 Красимир Стойчев: Голяма част от българския народ мрънка, че обеднява, а се купуват Ролс Ройс-ове . 2| 3956 |07.01.2020 Красимир Каракачанов: Основното плашило в Сърбия е България . 17| 4223 |02.01.2020 Красимир Велчев видя зад заговора в Перник Корнелия Нинова . 6| 4615 |05.12.2019 Красимир Димитров бил изгоненият от Русия наш дипломат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads