Реклама / Ads
12| 8057 |21.10.2020 НОВИНИ

Кучето Мориц излая, че има нещо гнило в бТВ

.
Кучето Мориц, което... Източник: бТВ
Най-голямата телевизия в България (въпреки претенциите на Кирил Домусчиев) вече е собственост на Петр Келнер. Най-богатият или един от най-богатите чешки бизнесмени. Той искаше да купи първо Нова тв, но го порязаха, взе си поука, подходи по друг начин и придоби Битиви. Дотук всичко е ОК - според оскъдната официална информация. Под повърхността обаче винаги се крият доста неизвестни – невинаги приятни.
 

Промени се забелязаха веднага. Кучето Мориц се качило в автобус – неизвестно как и без маска, моля ви се, - возило се известно време, докато не било свалено и върнато на собственика. Епопеята бе отразена в репортаж, възложен не на някой стажант, както е логично, а на журналистката Десислава Ризова... Ризова обслужва Мориц. Не че е конфузно, работата си е работа, но няма ли за такива като нея по-важнички събития? Или Мориц е челна информация? Вече? Това е шега или нещата са тръгнали в кофти посока…

 

Преди това, в продължение на ден и половина, бТВ ни занимава поне пет пъти с кученцето Рая, което се оказало в Норвегия с фалшиви документи от България, а екшън звездата Жан-Клод Вандам превърна новината в международна. От Хекимян, през Сашо Кадиев и Деси Стоянова, та чак до късните новини. Егати…

Кучешкия „водопад“ погълна маловажни информации като тези: как живеят българските пенсионери в сравнение с попадналото животинче чихуахуа в Норвегия. Страна, която е в Топ 3 в света по стандарт на живот, а пенсионният й фонд е близо 300 млрд евро! И не е въпросът за кученцето и мястото му в ложата на новините на бТВ, а за отсъствието на възрастния нашенски несретник.

 

В някои кръгове пък се говори, че Красимир Гергов отново имал влияние в телевизията. Не е ясно има ли това връзка с чихуахуа и автобусния пасажер Мориц, но пък е сигурно, че зад Гергов стои Пеевски. Което препраща към контролирания от него огромен дял от рекламния пазар. Не е тайна и интересът му към бТВ, в смисъл да я превърне в близнак на Нова тв. Мечтата му може да се сбъдне, ако постигне определени договорки с новия собственик. Например: Излъчвате сюжети за кученца, миски, прописали книги и пеещи някъде нещо наместо протести и чекмеджета с милион евро, а аз ви уреждам достъп до рекламодатели. Не са фантазии, истина е. Методът-рекет се прилага отдавна и повсеместно.

 

Досега бТВ бе единствената от т.нар. национални медии, която се стремеше да е коректна със зрителите, показвайки събитията такива, каквито са. И въобще показвайки ги.

Дано тези знаци и слухове са плод на въображението на мнителни хора. В България обаче всички слухове в крайна сметка се оказват верни.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6826 |20.05.2020 Дарина Сарелска: В САЩ скандалът на деня е, че на министър на Тръмп помолил един от НСО-то да разходи кучето му . 1| 5624 |17.12.2019 Граничар и кучето му са „Полицай на годината“, МВР-шефът награди Цацаров за доблест и заслуги . 3| 4013 |27.06.2019 Жестокост: Ромка удуши кучето си на дърво в Раковски . 3| 4269 |13.02.2018 НПО пое грижите за кучето-убиец от Мокрище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads