Реклама / Ads
3| 4782 |20.11.2014 НОВИНИ

Кунева ще бди над ДАИ

.
Меглена Кунева
Да се отхвърля едно име само затова, защото се казва Орхан Исмаилов е неприемливо. Той е политически ангажиран човек. Нееднократно чух декларации, че няма никакви намеци за ксенофобия. За мен най-важното е да има правила, по които да се издигат кандидатурите.
 
Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева в предаването „Лице в лице” по бТВ. Много е важно от Реформаторския блок да бъдем единни, коментира Кунева. Аз не съм забравила начина, по който започнахме в парламента, каза тя.

Вицепремиерът коментира и въпроса за бързата смяна на шефа на Гаранционния фонд, без да се вземе мнението на коалиционния партньор. По думите на Кунева е имало много бързи коалиционни действия от страна на министъра на финансите Владислав Горанов. "Той се срещна с един от съпредседателите на Реформаторския блок, но би трябвало да бъде поканен и другия съпредседател. Подкрепям реакцията на Радан Кънев, тя беше точна, стоя зад нея. Преди няколко часа говорихме с г-н Горанов, за да изясним ситуацията. Държа да бъда достатъчно силна връзката между кабинета и групата на Реформаторския блок", коментира още Кунева.

Тя заяви категорично, че Реформаторите трябва да бъдат уведомявани предварително, та дори това да се случва в по-тесен кръг. "За мен най-важното в този момент е да има правила, по които се издигат кандидатурите. Най-големият тест, изпит, за новия председател на фонда ще бъде в дните, когато започнат да се изплащат гарантираните влогове. Аз съм готова да дам кредит на новата кандидатура, ако се изпълнят изискванията", обясни още Кунева.

Относно решението Станимир Флоров да оглави ДАИ – Кунева заяви: Най-лошата политика би била да поставяме обществото пред свършен факт, без каквито и да е било аргументи. Бих искала да получа информация от г-н Ивайло Московски, да разбера мотива му да предложи г-н Флоров, да разбера защо е направил това предложение и след това ще коментирам. Никога няма да прибързвам с обвиненията си, но и никога няма да премълча опасенията си, посочи тя. Аз ще имам достъп до всичко което ме интересува в ДАИ и ДИКСИ, заяви тя по отношение на новите й отговорности в силовите ведомства. Много подкрепям Христо Иванов, посочи още Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4612 |20.11.2014 Кунева става силов вицепремиер . 67| 12316 |14.11.2014 М. Манолова: Управлява ни коалиция БКП: Борисов- Кунева- Първанов . 2| 4296 |09.11.2014 Меглена Кунева: Кабинетът не е четворна коалиция . 30| 4519 |07.11.2014 Кунева: Редом с "Кой" сега има и въпроси "Кога", "Защо" и "Как"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads