Реклама / Ads
9| 4379 |04.06.2015 НОВИНИ

Кунева възмутена, че спрягат Г. Паси за шеф на антикорупционното бюро

.
Меглена Кунева
Част от задачите на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е да направи средата за бизнеса по-добра, тоест да направи законодателството по-малко на брой, но по-ясно, каза по БНР вицепремиерът Меглена Кунева.
 
Тя иска да разговаря с Тимерманс за механизма за правосъдие и вътрешен ред, по темата Шенген и тази за миграцията, както и за ролята на бизнеса.

Ако ние успеем да увеличим ръста, това означава, че сме се справили с много други проблеми, включително и с корупцията, което за България е задължително.
Кунева заяви, че не избягва сравненията между Румъния и България, защото те затварят „проходчетата", по които се измъкват онези, които се оправдават, че в България няма едно или друго.

Основание за оправдание в момента няма, категорична е тя: Последните месеци прегледах дума по дума какво ни дава възможност да направим нашия закон. Не говоря че това са шедьоври, но това имаме и дали можем, ако да го приложим стриктно, да постигнем успех. Моят категоричен отговор е: „Да, можем!".

Кунева категорично отрече Гергана Паси да е спрягана за шеф на бъдещото антикорупционно бюро. Тя даде пример със сходни бюра в страни от ЕС, където начело са прокурори и полицаи, дошли от кариерата: Пълни глупости! Да се хвърлят така имена! Няма нищо по-далечно от подобна идея, най-вече на самата г-жа Паси. Профилът на това бюро е ясен. Мисля, че това беше публикувано във в. Труд, без да ме попитат, без да звъннат, без да кажат има ли някакви мисли по този въпрос. Тоест, това беше, за да има с какво да се забавляваме една седмица. Как изобщо може на някой да му мине на ум, че това нещо ще се случи, възмути се Кунева.

Кунева прогнозира, че до 10 юни готвените промени в стратегията за борба с корупцията могат да бъдат внесени за обсъждане в Министерския съвет, откъдето да тръгне към парламента: Този закон много бързо ще го направя. От януари досега имаме отчет на всички предишни стратегии. Стратегия плюс закон, плюс обсъждане. Уверявам ви, не се бавя, каза Кунева.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4928 |01.06.2015 Партията на Кунева стана член на ЕНП . 14| 5843 |31.05.2015 Кунева мрън, мрън, ще почва борба с корупцията... . 8| 4604 |25.05.2015 Кунева: Македония следва да мине през тежки реформи . 24| 4998 |16.05.2015 Кунева предлага Соломон Паси за кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads