Реклама / Ads
34| 5152 |16.09.2011 НОВИНИ

П. Курумбашев си каза... донякъде

.
Петър Курумбашев
Курумбашев разказа историята, но не назова имената на "брокерите", отказвайки да участва в игра на бикове и крави. Видях, че г-н Цветанов знае част от истината, аз посочих другата част, обясни той.
 

Тази история тръгна от вътрешния министър Цветанов, когато заяви, че трима съветници са искали подкуп през 2007 г. от Плевнелиев, обяви по БТВ Петър Курумбашев във връзка с корупционния натиск, който бил оказван върху Росен Плевнелиев. Вчера Георги Кадиев обеща днес да назове тримата "брокери", след което щяло да стане световен цирк.

Брокерите бяха спрели тази сделка като не прехвърляха този имот. 6 месеца Плевнелиев ме потърси, ние се познаваме отдавна. Той ми сподели, че има упражнен натиск, без да влиза в детайли дали е лично, продължи Курумбашев и каза, че информиралтрима:  Желю Бойчев, Андрей Иванов, а третият по това време работел в общината. Курумбашев не го назова, защото нямакви хора страдали от амнезия. Той организирал среща между Плевнелиев и А. Иванов.

Имената ги знам, но няма да ги кажа по една проста причина - ще седи моята дума срещу тази на онези, които може да отрекат, обясни Курумбашев, отчитайки, че това е трудно доказуемо. Все едно вие да поискате от мен срещу пари да ви назнача за шеф на БТВ, обърна се Курумбашев към В. Николаев и поясни, че не би могъл да направи нещо, което може да направи само Б. Борисов. Водещият Николаев се съпротиви, че това не е възможно и е заяждане, а Курумбашев се зарадва, че го чувал в ефир.

ГЕРБ се бори с корупцията както педофил пази детска градина, определи Курумбашев.

Лошо ли е, че казвам истината, попита той в отговор на въпрос защо е решил сега да "сготви" Плевнелиев. Свършил съм това, за което съм бил избран - предотвратил съм чужди инвеститори да бъдат подложени на корупционен натиск. Видях, че г-н Цветанов знае част от истината, аз посочих другата част, обясни Курумбашев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5826 |26.06.2011 П. Курумбашев: 3 са демократичните партии в НС; те не са ГЕРБ и Атака! . 23| 5571 |19.05.2011 П. Курумбашев: Управлява ни предприятието „Дупки пробиваме всякакви” . 22| 6375 |16.04.2011 П. Курумбашев: Няма партия, която да стои добре в дясното пространство . 62| 10106 |17.01.2011 П. Курумбашев: Може ли на глутница вълци водачът да бъде елен-лопатар?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads