Реклама / Ads
19| 4772 |19.12.2013 НОВИНИ

Лазаров убеден: Подслушва се по-малко

.
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров Източник: Булфото
Полицейска операция се провежда в района на столичен мол. При акцията е арестуван заподозрян за изнудване на журналистка от електронна медия и искане на откуп за откраднатият й телефон.
 

Това заяви пред бТВ главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Пресякохме канал за трафик на оръжие от България към Западна Европа. Уведомена е компетентата прокуратура, образувано е досъдебно производство. Оттам колегите започват да работят по случая, намират депото. То е в село Калояновец. Там са намерени големите количества оръжия, каза Светлозар Лазаров и заяви, че не се касае за подготвяне на терористичен акт, а целта е оръжието да бъде използвано за поръчкови убийства в Западна Европа.

„Когато имаш десетки бойни оръжия с изтрити номера, с оптика и със заглушители, мисля, че едва ли има съмнение. Задържали сме човека, който е наел лицето да пренесе оръжието към Западна Европа. Ние не сме спирали да проверяваме всички информации, които постъпват за организирани престъпни групи и за лица, поддържащи връзки с чужди граждани. От гледна точка на тероризъм, подчертавам за пореден път – от момента на извършен терористичен акт на територията на Република България, ние имаме изменена среда за сигурност по отношение на тероризма. Ние имаме по-висока степен на риск”, допълни главният секретар на МВР.

Христо Бисеров не е издирван, не сме получавали постановление за него. Главният секретар на МВР разкри, че при него не е постъпвало такова искане. "Как да го издарваме без постановление. Ако постъпи, ще го направим", каза Лазаров.

Откакто съм главен секретар не разполагам с данни господин Борисов да е бил подслушван, коментира още Лазаров.

Убеден съм, че е имало незаконно подслушване, заяви главният секретар. Нямам информация в момента да има практика по незаконно подслушване. По-малко се подслушва, увери Лазаров.

МВР
, прокуратурата и ДАНС са тези, които подслушват, разясни той, но не пожела да навлиза в повече подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5041 |19.12.2013 Лазаров: МВР все още не издирва Христо Бисеров . 18| 4797 |17.12.2013 Борисов: Да подслушваш опозицията е тежко престъпление . 10| 6080 |03.12.2013 Светлозар Лазаров: МВР и НАП са прикривали измами за 40 млн. лв. . 10| 5523 |03.12.2013 Първанов от втора ръка чувал, че е подслушван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads