Реклама / Ads
11| 5289 |13.03.2014 НОВИНИ

Лудогорец изпусна дузпа и шансовете си срещу Валенсия

.
Орлите от Разград изпуснаха дузпа, два червени картона в мача. Лудогорец и Валенсия завършиха при 0:3 в първи 1/8-финален мач от турнира Лига Европа.
 

Въпреки загубата с 0:3 около 40 000 запалянковци на стадион "Васил Левски" аплодираха тима на Лудогорец, разбрали че загубите, както и победите, са част от тази велика игра. Орлите заслужиха тези аплодисменти. Приказката в Лига Европа свърши, но Лудогорец влезе във футболната ни история с победите и обединението на феновете.

Срещата започна с натиск на испанците. В 3-та минута Сендерос стреля с глава след центриране от фаул, но в аут. В 5-та минута гостите откриха резултата. Това стори Антонио Бараган с точен изстрел по земя от 20 метра. Десет минути по-късно изключително опасна атака на Лудогорец завърши с извеждащ пас отдясно към Михаил Александров, който вместо да подаде към непокрити поне двама свои съотборници, центрира напосоки, и сгреши. В 18-та минута Валенсия осъществи добра атака по лявото крило, която завърши с центриране към Алкасер, но шутът на нападателя профуча над напречната греда.

В 25-та минута българският шампион направи отлична комбинация, след която Безяк се озова в голова позиция и бе фаулиран в гръб от Кейта. За нарушението в собственото си наказателно поле футболистът на Валенсия получи директен червен картон. С изпълнението на дузпата се нагърби Безяк, но Алвеш спаси ударът му от бялата точка. В 31-та минута Мисиджан отправи страхотен шут от 25 метра, но топката се отби в лявата греда и не пожела да посети мрежата на гостите.

В 33-та минута късметът на Валенсия проработи за пореден път. При втората си опасна атака Алкасер пусна брилянтен пас към Картабия, а младият футболист вкара за 2:0 след страхотно изпълнение от воле. Минути по-късно опасен изстрел на Мисиджан излезе в аут. В 44-та минута поредна опасна атака за орлите. Марселиньо бе изведен отдясно в наказателното поле на прилепите, но вместо да попаде към поне трима свои съотборници, намиращи се сами на голови позиции, стреля, и Алвеш без проблем улови. Втората част започна с натиск на разградчани. Те можеха да върнат едно попадение в 47-та минута, когато пред Дяков се откри удобна позиция за стрелба, но ударът на халфа от 12-13 метра срещна тялото на бранител. В 59-та минута Валенсия вкара трети гол. Прилепите центираха от корнер, след което трима техни футболисти си подадоха във въздуха с глава и в крайна сметка непокритият Сендерос изпрати топката в мрежата на Владо Стоянов.

В 80-та минута и българският шампион остана с 10 човека, след като директен картон за удар без топка получи резервата Кишада.Мачът се доигра без удари и надежди за Лудогорец и с един опасен удар за Валенсия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6985 |13.03.2014 70 лв “на черно” билет за “Лудогорец” - “Валенсия” . 6| 5325 |03.03.2014 Проф.Б.Димитров: Само НИМ и Лудогорец събират по 40 000 на едно място . 16| 7204 |27.02.2014 Юнациииииии!Супер Лудогорец,чао Лацио! . 4| 6224 |20.02.2014 Рекорден гаф: Митничари изпуснали 1200 кг хероин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads