Реклама / Ads
25| 7311 |18.11.2013 НОВИНИ

Луксозен комплекс спретнали братя Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня

.
Източник: "Струма"
Истински райски кът за успели бизнесмени и политици са си спретнали в село Баня братята Иво и Александър Прокопиеви, президентът Росен Плевнелиев и мастит бизнесмен, пише „Струма”. Вилата на Росен Плевнелиев е изградена с размах и много пари. Тя се намира в местността Камено, в края на селото, посока Банско. Във възрожденски стил, на два етажа, като първият е обособен като огромна всекидневна с камина, трапезария и кухненски бокс, а на втория са разположени спалните.
 

 

За поддръжката и текущите сметки се грижи банскалията Ненчо, а градината и дворът се поддържат от трима жители на селото. Историята на тази вила тръгва от 2004 година, когато Филип Харманджиев, съдружник на Иво Прокопиев, купува парцела за 18 лева на квадратен метър и вдига къщата.

След това, през 2007 година той я продава на Росен Плевнелиев, който я обявява и в имотната си декларация като посочва стойност от 352 049 лева. Съвсем близо до президентската вила са и луксозните къщи - близнаци на двамата братя Прокопиеви.

Всички сгради са във възрожденски стил, вероятно дело на един и същи архитект и строител. Разликата между тях е само в цвета на външната дървена обшивка. Вътрешното им разположение също е идентично с това на вилата на държавния глава.

За поддръжката им се грижи жена от селото, градинарите на Плевнелиев прескачат да оправят и градините на Прокопиеви. Съсед на този луксозен президентско-бизнес комплекс е и финансистът Камен Колчев.

Местните хора разказват, че обитателите на вилите са имали много тесни, приятелски отношения и често са се събирали на общи трапези. Дори дворните им пространства не са разделени с ограда, а само със символични зелени храсти. За да бъде идилията и релакса пълен, до комплекса се стига по черен път, който най-лесно се преминава с джип, особено през зима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5207 |03.09.2013 Гори ямболският парк Боровец и хотелският комплекс . 57| 5353 |18.06.2013 Овчаров съветва премиера да се освободи от комплексите си . 3| 5356 |23.03.2013 Откраднаха експонати от исторически комплекс в Созопол . 128| 6569 |11.01.2013 С. Дянков: Станишев избива комплекс за малоценност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads