Реклама / Ads
51| 5609 |02.09.2013 НОВИНИ

Мая Манолова: Препоръките на Плевнелиев към парламента не са на място

.
Взаимствали сме два варианта за Изборния кодекс, предимно от немската система, но се спряхме и на преференциалното гласуване, каза Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание в предаването „Добро утро, България“ по ТВ7.
 

Готови са текстовете по Изборния кодекс, но не и целия закон. Важен ще бъде и европейският опит. Тази седмица ще предоставим текстовете на парламентарната група, след това на членовете на обществения съвет. Не сме се бавили, движим се в рамките на тримесечния срок. Ако се въведе машинното гласуване фалшификациите ще станат по-малко, каза Мая Манолова. Предлагаме бюлетините да имат серийни номера, за да няма контрол на вота. От един по-добър изборен кодекс ще имат полза всички, включително и ГЕРБ.

Народното събрание следи дневния ред и международната политика. Има много “ако” преди България да формира своята позиция за Сирия.  Във връзка с препоръките на президента Росен Плевнелиев Народното събрание да разгледа позицията за Сирия, Манолова каза този менторски тон от една институция към друга не е много добър. Няма никакъв проблем да се извърши дебат в парламента, но ще има много “ако”, не по-малко важно е да се събере Консултативния съвет за национална сигурност, подчерта Манолова.

Според червената депутатка протестиращите пред парламента са недоволните привърженици на ГЕРБ от изборните резултати. Ние не сме организирали контрапротести, има хора които харесват Пламен Орешарски. Хората трябва да се мобилизират, а,не да правят протести и да викат пред парламента. По въпросът за ситуацията със Сирия, Мая Манолова каза, че се очакват три важни акта преди България да вземе решение. Час по скоро трябва да се свика Консултативен съвет при президента, за да се вземат отговорни и важни решения. Препоръките на Росен Плевнелиев към парламента не са на място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 8702 |29.08.2013 Желю Желев: Плевнелиев да си кaже за офшорките . 68| 5609 |29.08.2013 Манолова: В БСП не обсъждаме предсрочни избори . 61| 5282 |24.08.2013 Плевнелиев: Няма да позволя отнемане на правомощията ми в сектор „Сигурност” . 118| 6629 |19.08.2013 Мая Манолова: Протестът е нова форма на временна заетост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads