Реклама / Ads
7| 5501 |27.11.2019 НОВИНИ

Майка пред Фрог: Банка остави деца с увреждания без пари. Депутатите говорят едно, а правят друго

.
Вера Иванова
Банка остави деца с увреждания без месечната им пенсия в размер на 150 лева. За това сигнализира пред Фрог нюз Вера Иванова от „Системата ни убива“. По думите й депутатите явно се обучават да говорят едно, а да правят друго, след като 118 от тях гласуваха Валери Симеонов да стане зам.-председател на парламента. Ето какво сподели още Вера Иванова:
 

Г-жо Иванова, защо банка остави децата с увреждания без месечната им пенсия?

 

Банковите сметки на децата ни са поставени под пълно запрещение. Моето дете и други като него имат сметки в банка, по които им се превежда всеки месец пенсиите. В момента те не могат да си получат парите, защото въпросната банка се слива с друга. Затова сега изискват от нас съдебно решение за това, че ние-родителите им можем да ги представляваме. Обяснават ни, че едва тогава можем да получим новите карти. Пуснахме гневен пост във фейсбук и се оказа, че това се прави масово. Наглостта на банковата чиновничка стигна вчера до там да ми обяснава, че трябва да имам търпение, защото „ми вършела работа“. А синът ми е клиент на тази банка от 10 години.

 

Децата, които са в най-тежко състояние можем само ние-родителите им да ги представляваме. Не можем тези деца да ги развеждаме по банките. От мен искат сега съдът да ми даде решение, че аз мога да му взема картата. Дори не позволяват в момента на детето ми да си изтегли парите.
 




Продължавате ли с протестите си срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС?


Да, тази вечер е второто автошествие. Започваме да се събираме от 18, 30 часа пред НС. Предвиждаме малко след 19 часа да тръгнем в посока „Орлов мост“. Оттам ще продължим към кръговото на „Четвърти километър“. След това пак ще се върнем пред парламента.

 

 Не ви ли обезкуражава фактът, че политиците сякаш не обръщат никакво внимание на исканията ви за оставка на Симеонов и депутатите, които са го подкрепили за новия пост?

 

Ние свикнахме политиците да не чуват гласа ни. За седем месеца пред сградата на НС видяхме какво е отношението им към нас. Ние припознаваме тези 118 народни представители, които са гласували за Валери Симеонов, като самия него. Те за нас са едно. И не могат да ни обезкуражат, защо те наградиха лицето на омразата, издигайки го на още по-висок пост. И това се случи в деня, в който миналата година му гласуваха оставката. Мястото на зам.-председател е свободно от четири месеца. Това за нас не е нищо друго, освен сделка, споразумение.


Допуска се, че като хване сега студа, няма да издържите и ще се откажете от протести.

 

 Нас времето не ни пречи, когато се борим за кауза и достойнство.


Депутати по адрес на Валери Симеонов, изразиха мнение, че щом има грешка, има и прошка. Склонни ли сте да простите?

 

Не мога да приема подобна теза. Това не е грешка. Обидите по адрес  на нас и децата ни не са нещо случайно. Утре планираме на протеста от 18,30 ч. поименно да изброим имената на тези 118 депутати, на които искаме оставките. От тук насетне всеки ден ще редуваме протест с автошествие. И така, докато не постигнем искането си.






Някои от депутатите, които гласуваха за Симеонов, ги виждахме да идват при вас по време на палатковия лагер миналата година. Това не ви ли смущава?

 

Разбира се, че ни смущава този факт. Но това е типично за народните представители. Превърнало се е в норма на поведение. Чудя се учи ли ги някой да се държат по този начин?! Предполагам, че минават на някакво обучение да говорят едно, а да правят друго.


Сега дойде ли при вас някой политик, макар и неофициално да ви подкрепи?


 Само един. Той е показал отношението към нас и децата ни още миналата година. И сега не гласува за Валери Симеонов.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5947 |27.11.2019 Демократична България за предложенията на Менда Стоянова и В. Симеонов за Airbnb и Booking . 1| 4769 |27.11.2019 Валентин Иванов за Фрог: Ламбо търсеше само доброто в хората, защото вярваше в тях . 7| 5650 |27.11.2019 Цветеслава Гълъбова: Нашите политиКАНци ни промиват мозъците колко голяма работа сме. Да се смирим пред смъртта . 3| 4369 |27.11.2019 Цигара е предизвикала трагедията в ”Пирогов”, екипите действали като смазана машина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads