Реклама / Ads
13| 5872 |04.07.2014 НОВИНИ

Мале-е-е! 11 посланици подкрепят "София прайд" 2014

.
Шефовете на 11 дипломатически мисии в България подкрепят "София прайд" 2014, който ще се проведе на 5 юли 2014 г. от 17 ч. в столицата. Парадът бе отложен заради наводненията във Варна и трагедията на стотици хора в пострадалия кв. Аспарухово.
 

В свое изявление дипломатите подчертават, че всяко демократично общество трябва да застава зад равноправието на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора (ЛГБТИ).

"Насърчаването на принципа за равни права на лесбийки, хомосексуални, бисексуални, трансджендър и интерсексуални хора е важна част от толерантното и отнасящо се с уважение гражданско общество.

Никой не би следвало да бъде дискриминиран въз основа на сексуалната му ориентация или половата му идентичност.

С подписването на това изявление бихме искали да изтъкнем, че всяко демократично общество би трябвало да застане зад непредубедеността и толерантността към ЛГБТИ общността", се казва в съвместното изявление на посланиците.

"София прайд" е събитие, което подкрепя правата на човека и толерантността, празнува различията между хората и отрича хомофобията.

Маршът също така повишава видимостта на българската ЛГБТИ общност и отправя много важното послание до хилядите млади хомосексуални хора в цялата страна, че не са сами", категорични са в позицията си дипломатите.

"Благодарение на увеличаващата се толерантност към ЛГБТИ общността, има страни които вече са приели закони, легализиращи еднополовите бракове, други, които признават еднополовите граждански партньорства, и трети, които обявяват избора на сексуална ориентация като човешко право в конституцията си", продължава още изявлението.

"В прайд събития по цял свят хомосексуални и хетеросексуални хора се събират в подкрепа на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: да живеят, да се обичат и работят без страх от дискриминация.

Още не сме постигнали тази цел – дискриминацията все още съществува.

Искаме да насърчим България да приеме ЛГБТИ общността като равноправни граждани и да се присъедини към "София райд". Пожелаваме на всички мирно и щастливо отбелязване на празника.", завършва изявлението.

То е подписано от Джонатан Алън, посланик на Великобритания, Том ван Оорхост, посланик на Холандия, Аник Ван Калстър, посланик на Белгия, Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция, Марси Б. Рийс, посланик на САЩ, Харри Салми, посланик на Финландия, Гюру Катарина Х. Викьор, посланик на Норвегия, Джон Бигар, посланик на Ирландия, Матиас Хьопфнер, посланик на Германия, Кааре Янсон, посланик на Дания, Ванеса Калверт, посланик на Южна Африка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4915 |12.06.2014 Тв водещи били "идиотоустойчиви", получиха бисквити, да се подкрепят . 11| 5806 |05.04.2014 Руски посланици псуват България . 33| 5062 |27.03.2014 ДПС и БСП няма да подкрепят ГЕРБ за Изборния кодекс . 16| 5883 |30.01.2014 Освен ГЕРБ другите ПГ няма да подкрепят предложението на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads