Реклама / Ads
28| 5915 |03.04.2011 НОВИНИ

Манолова и Москов в препирня за истинската опозиция

.
Петър Москов
ГЕРБ отидоха към ъндърграунда – подкрепиха човек на Ал. Петров, отидоха наляво и ние няма да ги подкрепяме повече. Търсете икономическия интерес в това, което се върши.
 

Това каза Петър Москов от ДСБ, който гостува в предаването На 4 очи по Нова тв и дебатира с Мая Манолова от БСП за това, коя е истинската опозиция в България.

М. Манолова поясни, че избирателите през 2009 год. са отредили ролята на опозиция на БСП. Не е лесно да бъдеш опозиция на толкова аморфно правителство, каза тя. Политиката на ГЕРБ е смесица от технократски заявки и популизъм, сутрин казват едно, а вечер друго. Те не поддържат едно мнение в два поредни дни, затова беше трудно да свикнем с това, обясни тя.

Нашият ангажимент е да подкрепим всички български граждани, не само онези, които са гласували за нас, обяви Манолова и посочи за пореден път това, от което са недоволни – цени, безработица и т.н., битката за отпуските се водила една година, тя била битка за всички български граждани.

П. Москов даде пример със сферата на футбола – червени и сини легенди критикуват националния отбор, че играе слабо. Нали никой не се сеща, че те са сини или червени, каза той.

Манолова отговори, че това, че критикуваш управляващите, не означава, че си опозиция. Десните подкрепиха бюджета, каква опозиция сте вие? – попита тя.

Москов разясни, че е важно каква позиция имаш и тогава да се определиш дали си опозиция. Синята коалиция не е подкрепила бюджета за 2011 година и то с ясни причини. Ние сме политическа сила, която обяви, че ще подкрепя ГЕРБ, но те отидоха към ъндърграунда – подкрепиха човек на Ал. Петров, отидоха наляво и ние няма да ги подкрепяме повече. Ние ще сме талибани за това, да не се осигурява монополно положение на определени структури, които се занимават с производсво на олио, брашно. Борисов е длъжен да направи своя избор – като Симеон, който избра да ръководи с БСП или да управлява сам.

Манолова каза, че след 6 месеца ще има избори, а за Синята коалиция било много важно да се представи като защитник на хората. Те се разграничават от ГЕРБ, защото искат да привлекат обратно своите избиратили, обясни тя и разясни, че няма рационално зърно в поведението им.

Кучето е зарито в 8 милиарда евро, ето там, категорично каза Москов. Търсете икономическия интерес в това, което се върши, препоръча той. Приемам, че най-голямата опозиция на цялото земно кълбо е БСП, разгорещено каза Москов и допълни, че са предложили цял пакет от мерки за малкия и средния бизнес, който да стигне до хората.

Мая Манова посочи, че ситуацията в редица сектори са унищожени за последните две години, например здравеопазването, такава е и ситуацията с доходите на хората. Разрухата се наблюдава във всички сектори.

Ролята на държавата не е да определя цените, тя може да направи така, че в условията на конкуренция цените да са нормални, обясни Москов.

Целта на БСП е да спечели изборите. В момента се търси вариант на кандидатура, която да привлече повече български граждани, отговори на въпрос Манолова.

Синята коалиция ще издигне кандидатура, която да обедини десните хора, прогнозира Москов.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5709 |30.03.2011 П. Москов - кандидат-кмет на десните? . 16| 4958 |27.03.2011 М. Манолова: Пренебрежението не е добър тон за един политик . 44| 5085 |24.03.2011 М. Манолова: ГЕРБ са вредни за държавата . 13| 4511 |16.02.2011 М.Манолова обвини ГЕРБ в изборен туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads