Реклама / Ads
1| 4783 |09.11.2011 НОВИНИ

Мануела пред нова битка в съда

.
Семейството на Мануела Горсова обжалва решението на СГС, с което бе отхвърлен иска на момичето в кома срещу Максим Стависки и Застрахователната кампания “Дженерали” за изплащане за имуществени вреди в размер на 189 000 лв., като неоснователен и недоказан.
 

 

Обжалваме решението на съда, защото това е една голяма несправедливост спрямо Мануела, която ние не можем да приемем, коментира Диана Горсова, ден преди заседанието на Апелативния съд, с което се обжалва решението на СГС, цитирана от news.bg.

 

Припомняме, че според това решение на Мануела трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски - 8 000 лв. на Стависки и 12 000 лв. - на застрахователната компания. Малко след това застрахователната компания „Дженерали" се отказа от обезщетение за разходите.

 

Майката на Мануела беше категорична, че за абсолютно всички е повече от очевидно, че решението на СГС е несправедливо и единствено съдийката, която го е постановила - Йорданка Моллова, и още 4-5 човека са доволни от него и това са хората около Стависки, предимно адвокатите. Именно те според нея категорично бавят делото вече две години и протакат съдебния процес с безумни искания, убедена е Диана Горсова.


Две години не можем да минем първа инстанция, посочи Диана, подчертавайки, че вина за това имат юристите на спортиста. Затова е толкова важно да обжалваме това решение, посочи тя и допълни: Утре в съда ще видим кой крив, кой прав и дали законът е на страната на Мануела, каза още майката на момичето.

 

По думите на Горсова семейството й получава морална подкрепа от много други родители с деца в подобно състояние.

 

Майката на Мануела благодари и на всички медии, които са помогнали за лечението на детето й и изтъкна, че без тяхната подкрепа момичето не би могло да замине за Израел.

 

В същото време тя отрече и ширещата се информация, че фирмата застраховател „Дженерали" ще даде един милион лева за лечението на детето й.  Горсова обясни, че от компанията са започнали да изплащат сумите, за които се представят фактури, но това ще става до достигане на застрахователния лимит на Стависки, който е в размер на един милион.
Това обаче става бавно, намирането на фактурите може да отнеме и месеци, допълни още майката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4877 |22.10.2011 Дженерали клекна, плаща лечението на Мануела . 0| 5135 |02.10.2011 Един актьор в битката за София . 97| 5931 |04.09.2011 Плевнелиев и Попова тръгват на битка за "Дондуков" 2 . 12| 5110 |01.09.2011 В. Танов: Битката с корупцията е моя кауза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads