Реклама / Ads
22| 7369 |16.03.2016 НОВИНИ

Ал. Маринов: С какви очи Гергов иска да управлява БСП?!

.
Александър Маринов
На какво основание Георги Гергов иска да управлява БСП, докъде е стигнала партията, че да могат фигури, които са индикация за заболяването й да претендират да бъдат нейни ръководители. Това казва зполитологът Александър Маринов във връзка с предстоящия избор на председател на БСП.
 
Той коментира, че може да има сценарии при гласуването за председател на БСП за това гласовете на делегатите да бъдат разпръснати между кандидатите в полза на един или на друг. „Може би такъв сценарий има, въпросът е кого облагодетелства”, казва още той пред "Фокус".

„Освен това наличието на подобни кандидати и претенденти само по себе си е белег за упадък на БСП. Не може човек с местно влияние и то доста спорно, човек с местна позиция, но с много слаби местни резултати да се кандидатира за председател на цялата партия”, обясни Маринов.

Той запита, на какво основание Георги Гергов, който е на път да извади БСП от присъствие дори в Пловдив, иска и претендира да ръководи БСП. „Въпросът е да се види, какво е направил в Пловдив, откакто е поел ръководството най-вече на общинската и местната организация. Това е достатъчно. Как може да се допуска чрез някакви формално инспирирани предложение на близки зависими до него хора, той да се превръща в кандидат за лидер на партията”, подчерта още той. Според него това е индикацията за тежка болест на политическия организъм на БСП.

„Всеки може да си намери 5 души, които да го издигнат. Въпросът е действат ли тези политически и етически регулативни принципи, които слагат някакви стандарти, за да се кандидатираш за председател на такава партия, която още се води една от големите в България”, подчерта още Маринов. „Докъде е стигнала БСП, че да могат такива фигури, които са сами по себе си индикация за заболяването на БСП, да претендират да бъдат нейни ръководители. Тази партия, трябва да се стресне, да се намерят хора, които да ударят по масата и да кажат на глас, че „кралят е гол”. Иначе, че има търговия е ясно”, заяви още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4166 |15.03.2016 И Гергов ще се бори за лидер на БСП . 8| 4522 |07.03.2016 Доц. Маринов: Консултациите няма да помогнат на Плевнелиев за втори мандат . 23| 4625 |18.02.2016 Мицотакис на Борисов: Не подкрепяме никакви блокади! . 12| 4485 |17.01.2016 Руски министър: Не се водят никакви преговори за "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads